Executive search

“Speciale mensen vinden en selecteren, vraagt om een speciale aanpak.”

Wij kennen het klappen van de zweep op het gebied van executive search binnen supply chain management, operations en logistiek. Ervaren sr. recruiters met een uitgebreid trackrecord, die gewend zijn voor en met directies te werken, die het noodzakelijke persoonlijk netwerk hebben en onderhouden, die onze opdrachtgevers gevraagd en ongevraagd van advies voorzien, die geen cv’s schuiven maar echt gaan voor de goede match, die zelf een management achtergrond hebben in supply chain management, operations of logistiek. Dat is wat wij te bieden hebben.

Executive search voor supply chain director

Supply chain management is een snel groeiend vakgebied. Dit betekent dat organisaties steeds vaker besluiten een director supply chain management binnen de directie op te nemen

Uiteraard moet de directeur supply chain over de juiste kennis en ervaring beschikken, maar bovenal moet de executive beschikken over uitstekende sociale en relationele vaardigheden waarmee hij of zij mensen in de keten weet te inspireren en te verbinden.

De supply chain directeur moet zowel sterk zijn in het technische aspect van supply chain management als in de sociale en relationele kant. Kortom, de juiste balans tussen IQ en EQ.

Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in het vinden en selecteren van supply chain directors die aan dit bijzondere profiel voldoen.

Na een grondige analyse van uw vraagstuk benaderen wij op zorgvuldige wijze kandidaten uit ons netwerk. Na een grondig selectieproces waarin we gebruik maken van de meest valide technieken, stellen we de meest geschikte kandidaten aan u voor.

Executive search voor director operations

Omdat operations binnen veel organisaties de kern vormt van de supply chain, is de director operations een belangrijke spil binnen de gehele keten. De executive zorgt er immers voor dat de productie optimaal functioneert. Binnen de supply chain onderdelen plan, source, make & deliver is de director operations primair verantwoordelijk voor de productie.

BLMC is gespecialiseerd in executive search binnen operations en onze opdrachten komen voornamelijk van (middel)grote ondernemingen uit de maakindustrie die zich bezighouden met food, fashion, FMCG, hightech of farmacie.

Executive search voor directeur logistiek

Steeds vaker beseffen organisaties dat zij zich niet meer op productniveau maar wel op serviceniveau kunnen onderscheiden. De directeur logistiek zorgt er voor de optimale logistieke processen waardoor de best denkbare service geboden wordt richting de klant tegen acceptabele kosten.

De directeur logistiek stuurt processen op het gebied van warehousing, distributie en transport aan en vormt daarmee een onmisbare schakel binnen vele organisaties in binnen- en buitenland.

Bent u op zoek naar een directeur logistiek , dan heeft BLMC alles in huis om de juiste kandidaat aan u voor te stellen.

Ons netwerk

Sinds de oprichting van BLMC zijn we ons er van bewust dat een kwalitatief netwerk goud waard is. Daarom stoppen we veel tijd en energie in het opbouwen en onderhouden van ons netwerk. En dat werpt vandaag de dag zijn vruchten af. Ongeveer de helft van onze opdrachten komt voort uit ons netwerk en we weten altijd de meest geschikte kandidaat te vinden.

Om goed in contact te blijven met ons netwerk organiseren we verschillende (executive) evenementen:

  • Supply Chain Excellence Leadership Platform (SCELP): samen met Nyenrode Business Universiteit constateerden we in 2012 dat de ontwikkelingen in het supply chain vakgebied langzaam gaan. We besloten om een platform op te richten en samen met supply chain executives van multinationals kennis te delen om van elkaar te leren en het vakgebied verder te helpen ontwikkelen.
  • Supply Chain Professional van het jaar: sinds 2007 organiseren we in samenwerking met Supply Chain Magazine de verkiezing waarin de beste supply chain directeur of manager van het jaar wordt geselecteerd. Onder de executives voeren we uitgebreide assessments uit en nemen deel aan de jury.
  • Nationale Supply Chain Monitor (NSCM): we geven om het vak supply chain management en tillen het niveau in Nederland graag omhoog. Dit doen we door kennis te ontwikkelen en te onderzoeken wat de stand van zaken is met betrekking tot de adoptie van supply chain management in Nederland.
  • Inspiratiesessies: met regelmaat organiseren wij inspiratiesessies over thema’s als leiderschap, veranderkunde en supply chain management. Tevens verzorgen wij lezingen en workshops over deze en vele andere onderwerpen tijdens congressen, seminars en zijn wij aanwezig op beurzen zoals de Logistica / ICT & Logistiek.
  • Samenwerking met vooraanstaande vakmedia: zoals u heeft kunnen lezen organiseren we verschillende evenementen in samenwerking met de twee belangrijkste vakbladen in ons vakgebied. Daarnaast schrijven we met geregeld expertartikelen, opinieartikelen, columns en blogs voor deze media.

Werkwijze executive search

Organisatieanalyse

De perfecte fit gaat niet alleen om de meest getalenteerde kandidaat, maar om talent in een bepaald perspectief. Wetenschap en ervaring leren namelijk dat een kandidaat die past binnen de bedrijfscultuur beter presteert en langer aan de organisatie verbonden blijft. Daarom begint onze executive search aanpak met een duidelijk beeld schetsen van uw organisatie. Door middel van een organisatieanalyse brengen we de bedrijfscultuur, de huidige strategie, de doelstellingen en de naaste collega’s in beeld.

Profielschets

Om een eenduidig beeld te krijgen van het ideale profiel, de bedrijfscultuur en de benodigde competenties schrijven we een uitgebreide profielschets.

Het vinden van de juiste kandidaat

Executives zijn bijna nooit actief op zoek naar een baan. Zij zijn al werkzaam bij bedrijven en zodra er een interessante uitdaging op hun pad komt gaan ze daarvoor.

In de afgelopen 20 jaar hebben we ervoor gezorgd dat we een uitgebreid en solide netwerk hebben opgebouwd. Dat maakt dat we weten wie eventueel interesse heeft voor een nieuwe uitdaging.

Het selectieproces

Na een succesvolle wervingscampagne gaat het erom de beste executive te selecteren die aansluit bij uw organisatie en uitstekend geschikt is voor de functie. Voor het selecteren van de beste executive zetten we door de wetenschap als best bewezen selectietechnieken in. Studie toont aan dat de door ons gebruikte selectietechnieken de beste voorspellers zijn over toekomstig functiegedrag.

We richten ons in het selectieproces op de volgende drie pijlers: persoonlijkheid, competenties en drijfveren. Door het inzetten van meerdere technieken krijgen we een scherp beeld van de performance van de kandidaat en vergroten we de voorspellende waarde.

In de markt zien we dat kennis en ervaring nog te vaak overgewaardeerd worden. Geloof het of niet, maar dat is niet waar een kandidaat zich op onderscheidt. Wat betreft geschiktheid voor de functie is bewezen dat leeftijd, aantal opleidingsjaren en werkervaring slechte voorspellers zijn. Persoonlijkheid en datgene wat iemand drijft zijn wel valide voorspellers.

Benieuwd naar welke testen en andere technieken wij inzetten om voor u de beste kandidaat te selecteren? Neem dan contact met ons op.

B-assessment (optioneel)

Naast de standaard selectieprocedure hebben we ook een speciaal en uitgebreider assessment ontwikkeld. Voor executive search functies kunnen we namelijk goed begrijpen dat u een nog vollediger beeld wilt hebben en u zeker wilt zijn van de keuze. Met het assessment leggen we de persoonlijkheid, competenties en kennis van de professional nog verder bloot. Uit de volgende onderdelen bestaat het assessment:

  • Een gesprek met de psycholoog
  • Capaciteit-, persoonlijkheid-, waarden- en kritisch redeneervermogen toetsen.
  • Simulatie-oefeningen gericht op leidinggeven
  • Managementonderzoek

Referenties

Twee aansprekende voorbeelden van executive search binnen supply chain management, operations en logistiek zijn Farm Frites en WE Fashion. Voor beide organisaties heeft BLMC namelijk directiefuncties vervuld te weten een director operations en een director supply chain.


Hoe selecteer je de juiste professional?

Onderzoek heeft een groot aantal valkuilen blootgelegd die een objectieve werving en selectieprocedure belemmeren. Ontdek 5 essentiële tips voor het selecteren van de juiste professional.

Download brochure »