Executive search in supply chain, logistiek & operations

De directiefuncties in operations, productie, supply chain en andere fundamentele processen winnen aan belang. Een excellente uitvoering van basisprocessen betekent het verschil tussen succes of falen van een bedrijf. De complexiteit van internationale ketens en de snelheid van online markten versterken de noodzaak voor een effectieve regie.

Daarom bepaalt het vinden van de juiste persoon voor een executive supply chain positie in grote mate de resultaten van het bedrijf. Onze senior recruiters hebben zelf een achtergrond in supply chain management, beschikken over een enorm netwerk en hebben de skills om mensen te beoordelen op zowel vakinhoudelijke aspecten als op gedrag en leiderschap. Lees hier meer over de 8 succesfactoren van onze aanpak.

Executive search in supply chain management

Organisaties hebben behoefte aan een directeur die past bij de ontwikkelingsfase waarin ze zich op dat moment bevinden of naartoe willen. Voor de volgende executive functies wordt onze inzet vaak gevraagd.

Executive search voor supply chain director

Supply chain management is een snel groeiend vakgebied en krijgt steeds vaker een positie in de boardroom. De directeur supply chain moet uiteraard de juiste kennis en ervaring hebben, maar ook beschikken over uitstekende sociale vaardigheden en leiderschapskwaliteiten waarmee hij of zij draagvlak weet te verkrijgen en de diverse stakeholders in de keten inspireert en verbindt. Wij zijn gespecialiseerd in het vinden en selecteren van supply chain directors die aan dit bijzondere profiel voldoen.

Lees hier hoe wij daarbij te werk gaan.

Executive search voor directeur operations

Operations vormt de kern van elk productiebedrijf en de directeur operations voert daarover de regie. Naast het overzien van alle primaire processen, houdt de operationeel directeur zich ook bezig met verbanden daartussen. Hij of zij zal erop toezien dat de processen van plan, source, make en deliver goed op elkaar aansluiten om klanten optimaal te bedienen binnen de gekozen strategische koers. Wij vervullen geregeld executive operations functies, met name bij (middel)grote ondernemingen uit de maakindustrie of in food, fashion, FMCG, hightech of farmacie.

Lees hier hoe wij daarbij te werk gaan.

Executive search voor directeur logistiek

Steeds vaker beseffen organisaties dat zij zich niet meer op productniveau maar wel op serviceniveau kunnen onderscheiden. De logistiek directeur zorgt voor de optimale logistieke processen waardoor de klant de best denkbare service krijgt, tegen acceptabele kosten. De directeur logistiek stuurt warehousing, distributie en transport aan en vormt daarmee een onmisbare schakel binnen elke organisatie. Bent u op zoek naar een directeur logistiek, dan heeft BLMC alles in huis om de juiste kandidaat aan u voor te stellen.

Lees hier hoe wij daarbij te werk gaan.

Ons netwerk

BLMC beweegt zich al twintig jaar binnen het vakgebied supply chain management en heeft in die jaren een enorm netwerk opgebouwd. We steken veel energie in het uitbreiden en onderhouden van ons netwerken. Daartoe nemen we onder andere deel in het Supply Chain Excellence Leadership Platform SCELP en zijn we co-organisator van vele supply chain evenementen.

De opdrachtgevers en de kandidaten op dit niveau kennen we vaak al persoonlijk en we weten hoe zij in de wedstrijd staan. Toch bekijken we elke opdracht met een frisse blik. We gaan gedegen te werk en stellen alleen kandidaten voor waarvan we 100% overtuigd zijn.

Referenties

De meeste referenties op dit niveau zijn niet openbaar. Toch kunnen we enkele voorbeelden noemen:
voor Teijin Aramid, Farm Frites en WE Fashion heeft BLMC directiefuncties vervuld, te weten een senior supply chain manager, een director operations en een supply chain directeur.

Deze en andere referenties zijn op aanvraag beschikbaar.