Interim manager is een vrij beroep, iedereen kan zich interim manager noemen. Maar lang niet iedereen beschikt over de juiste kwaliteiten om daadwerkelijk het vak goed uit te oefenen.

Het kost veel inspanning om het kaf van het koren te scheiden en de interim manager te selecteren die over de juiste eigenschappen beschikt om de taak succesvol te volbrengen.

Op basis van bijna 20 jaar ervaring en uitgebreide assessments is de BLMC Interim Community ontstaan. Pas na een strenge selectie op kennis en ervaring maar vooral ook op persoonlijkheid, competenties en leiderschapsvaardigheden wordt iemand toegelaten tot de community.

Voordelen van de BLMC Interim Community

  • Dankzij jaren van nauwe samenwerking weten we wat voor een vlees we in de kuip hebben. Daardoor zijn we voor uw vraagstuk in staat om dé interim manager te selecteren die het meest geschikt bij uw vraagstuk en bedrijfscultuur.
  • De leden worden maandelijks getraind door Prof. Dr. Blomme van Nyenrode Business Universiteit verandermanagement. Met de kennis van en vaardigheden op het gebied van de laatste ontwikkelingen, blijven onze interim managers voorlopers in het vakgebied.
  • Alleen de interim managers met de juiste kwalificaties voor het interim vak worden toegelaten tot de community. Iedereen heeft een streng selectieproces ondergaan, waarbij kennis en ervaring maar vooral ook persoonlijkheid, competenties en leiderschapsvaardigheden in kaart zijn gebracht.
  • Wanneer de nood hoog is en een klant zo snel mogelijk een interim manager nodig heeft, zijn we in staat om binnen vijf dagen een interim manager te plaatsen zonder dat er concessies worden gedaan aan specifieke eisen/wensen.
  • Tijdens iedere bijeenkomst sparren de interim managers over lastige vraagstukken uit de eigen praktijk. De community biedt onze klanten dus een collectief in plaats van een solistisch opererende interim manager.

Strenge selectie

Elk lid heeft zijn of haar sporen in het interim vak verdiend. In de community zitten veelal senior-managers die ervaring hebben opgedaan bij verschillende multinationals en het grotere MKB.

Na een strenge selectie op kennis en ervaring maar vooral ook op persoonlijkheid, competenties en leiderschapsvaardigheden wordt iemand toegelaten tot de community. Alleen de mensen met de juiste kwalificaties voor het interim vak worden toegelaten tot de community.

Maandelijkse training door een professor van Nyenrode

Binnen de community werken de interim professionals aan hun persoonlijke ontwikkeling én sparren zij inhoudelijk met elkaar over hun opdrachten.

Maandelijks verzorgt Prof. Dr. Blomme van Nyenrode Business Universiteit een training in verandermanagement. Tijdens iedere bijeenkomst wordt door de interim managers gespard over lastige vraagstukken. Zoals de leden zelf aangeven, biedt de community de klant dus een collectief in plaats van een solistisch opererende interim manager.

Wij bieden een oplossing

Door onze community beschikken we altijd over interim managers die voldoen aan onze kernwaarden. We kennen ze persoonlijk en goed, en weten wat ze in huis hebben. U bent ervan verzekerd dat wij uw uitdaging oplossen.

Binnen 5 werkdagen een interim manager

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom er haast geboden is bij het invullen van de functie. Een vervelende situatie waar je als bedrijf niet in verzeild wilt raken. Kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid en ervaring zijn pure noodzaak. Dankzij bijna 20 jaar ervaring heeft u binnen vijf werkdagen de juiste interim manager bij u aan de slag.

Referenties

In de afgelopen bijna twintig jaar hebben we met een hoop prachtige bedrijven mogen samenwerken. Veel van onze klanten en kandidaten zien we nog steeds terugkomen.

Palm

Toen brouwerij PALM werd overgenomen door Swinkels family brewers, was er op korte termijnvervanging nodig voor de logistiek manager. Tegelijkertijd wilde de brouwer een aantal  verbeterslagen doorvoeren, waaronder de invoering van een nieuw ERP-systeem. Global Logistics Manager Fred Hooft vertelt over de hectische tijd die volgde en de rol die interim manager Dick van Gend speelde om organisatie hier goed doorheen te loodsen. Lees meer.

Mayekawa

Mayekawa kampte met een gebrekkig functionerende productieafdeling waardoor ze de groeiende vraag naar machines moeilijk kon bijbenen. In zes maanden tijd verbeterde een interim manager van BLMC het productieproces en herstelde het vertrouwen op de productievloer. Lees meer.

Bavaria

De Brabantse bierbrouwer is een van onze klanten waar we verschillende opdrachten voor hebben uitgevoerd. In dit voorbeeld was de aanleiding een zwangerschapsverlof. Bavaria maakte slim gebruik van de situatie en zocht naar een interim manager die tijdens de vervangingsperiode ook aanbevelingen kon doen voor het verbeteren van de processen en de inrichting van de organisatie. “De meerwaarde van BLMC schuilt in de factoren tijd en kwaliteit” volgens de Global Customer Logistics Manager van Bavaria. Lees hier waarom »

Florensis

Bij een groeiend bedrijf komen ook vaak nieuwe problemen om de hoek kijken. Onze opdrachtgever Florensis verloor volledige grip op het distributieproces toen er toenemende vraag kwam naar een nieuw product. Zendingen waren onvolledig, bestellingen kwamen bij de verkeerde klant terecht of de kwaliteit van het product liet te wensen over door vertraging. In zijn tijd dat hij nog interim manager was, heeft onze directeur interim management Sjaak Lekkerkerker het distributieproces weer onder controle gebracht. Lees hier meer »

Bent u de beste interim manager?

Beschikt u over de juiste leiderschap- en verandermanagementkwalificaties en uitstekende kennis in supply chain management, operations of logistiek? En wilt u graag ingezet worden voor uitdagende opdrachten, zichzelf blijven ontwikkelen, sparren met collega’s en het interim vakgebied naar een hoger niveau brengen? Meld u aan en wellicht kunt u worden toegelaten tot de interim community.

BIC is een besloten community, bestemd voor de interim professionals van BLMC en interim professionals die samen werken met BLMC. Bent u een interim professional en wilt u zich aansluiten bij de BIC? Neem contact op met BLMC via tel. 085 – 0 47 94 28 of [email protected].

Voordat u tot de community wordt toegelaten, volgt een gesprek. Als uw competenties en persoonlijkheid passen bij de aanpak die BLMC voorstaat, krijgt u een uitnodiging voor de eerstvolgende bijeenkomst van BIC.


Download onze brochure ‘Succesvol interim management’

Benieuwd wat de ingrediënten zijn voor succesvol interim management binnen logistiek, supply chain en operations? In onze brochure hebben wij vijf veelvoorkomende fouten op een rij gezet met betrekking tot de inzet van interim professionals. Wij geven u essentiële tips om deze fouten te voorkomen en om een succes te maken van uw interim opdracht.

Download brochure »