Consultancy referenties


Kledingproducent: ketenaanpak voor duurzame kleding

Gangbare productiemethoden in de textielindustrie kosten enorme hoeveelheden energie en water. Bij productie in Azië komt daar nog een flinke uitstoot bij vanwege het transport. Ook op het gebied van chemicaliën en arbeidsomstandigheden heeft de kledingsector uitdagingen. In deze branche is het dus mogelijk om een enorm verschil te maken op het gebied van duurzaamheid. Maar hoe?

Lees meer over deze referentie »


Een verkleind menu zorgt voor groei in productiecapaciteit en marges

De grote machinebouwer heeft genoeg orders en de pijplijn van sales is goed gevuld. Maar productie kan het niet aan. Machines worden niet op tijd geleverd en er zijn bij aflevering te veel klachten van klanten. De oplossing lijkt simpel. Het inzetten van een interim productiemanager. Maar wat is nu eigenlijk de echte uitdaging?

Lees meer over deze referentie »


Plaatbewerker Dumaco verkort doorlooptijd klantorders

In januari 2022 startte interim expert Bastiaan van der List bij Dumaco, een moderne plaatbewerker in Zeeland. Het bedrijf groeide hard, maar de efficiëntie van de operationele processen was niet optimaal. Ze zouden spoedig tegen hun grenzen aanlopen. We zochten naar de belangrijkste bottlenecks, vonden ze en losten ze samen op. Zodat Dumaco klaar is voor verdere groei.

Lees meer over deze referentie »


Supply chain van Stedin: ‘We varen in een storm met een duidelijke koers’

Alsof de energietransitie op zichzelf nog niet genoeg was, kregen netbeheerders zoals Stedin de afgelopen jaren te maken met een snel stijgende vraag, en juist afnemende betrouwbaarheid van materiaalaanvoer. Stedin heeft een duidelijke prioriteit: het bouwen moet ongehinderd door kunnen gaan en daarin is de supply chain een belangrijke factor. De supply chain strategie die Stedin eerder met BLMC maakte, biedt de houvast en flexibiliteit om snel bij te sturen.

Lees meer over deze referentie »


Een nieuwe inkoopstrategie voor HG International

Miljoenen consumenten in meer dan 45 landen maken gebruik van de schoonmaakproducten van HG. De grondstoffen voor al die producten worden geleverd door een uitgebreid netwerk van suppliers. Het bedrijf groeit hard en besluit een deel van de productie te outsourcen. BLMC helpt HG om de inkooporganisatie te optimaliseren, vendormanagement in te richten en het leveranciersnetwerk gereed te maken voor verdere groei.

Lees meer over deze referentie »


Nieuwe supply chain visie met heldere prioriteiten

Het industriële bedrijf groeit hard en heeft een nieuwe supply chain visie opgesteld. De operationeel directeur vraagt BLMC om de visie te toetsen en te adviseren over de organisatorische invulling. Daaruit rollen heldere prioriteiten. Bovendien wordt een lastige keuze gemakkelijk gemaakt.

Lees meer over deze referentie »


Dynamiek tussen Sales en Supply Chain: van bottleneck naar synergie

 

Je hebt een supermoderne fabriek, met loyale en gemotiveerde werknemers en er is een groeiende vraag naar je producten: het droomscenario van menig ondernemer. Maar de ondernemer die dit in werkelijkheid meemaakte de afgelopen jaren, had er slapeloze nachten van. Op een ochtend belde hij Sjaak Lekkerkerker van BLMC: ‘Je moest maar eens langskomen, hier bij ons op de fabriek. Maar houd er rekening mee dat we niet al te vrolijk zijn.’

Lees meer over deze referentie »


Stedin gebruikt financiële analyse voor supply chain optimalisatie

De energietransitie stelt netbeheerder Stedin voor een grote uitdaging de komende jaren. Een gestroomlijnde en klantgerichte supply chain is daarbij een randvoorwaarde. Het gaat om jaarlijks ruim 900 miljoen euro aan materialen en diensten die snel en efficiënt op de juiste plaats moeten zijn. Hoe richt je dat ketenbreed in? Directeur Supply Chain Marleen Baars liet BLMC een financiële supply chain analyse maken die verschillende verrassingen opleverde. Die inzichten gebruikt Stedin om verbeteringen in gang te zetten.

Lees meer over deze referentie »


Slaapspecialist Swiss Sense benut resources beter dankzij S&OP

Een deel van de producten uit het assortiment van Swiss Sense wordt op maat geproduceerd en seizoensmomenten zoals de zomersale en Black Friday veroorzaken pieken in de vraag. Het bedrijf wil de grip op de capaciteitsplanning met Sales & Operations Planning vergroten. De pragmatische aanpak van BLMC spreekt hen aan.

Lees meer over deze referentie »


Gericht op klantwensen inspelen en tegelijk voorraden verlagen

Van Nifterik, leverancier van plantondersteuning aan de tuinbouw, groeit hard en is gezond. Toch kampt het bedrijf met hoge voorraden. Ook wil men de supply chain beter inrichten om zo middelen efficiënter in te zetten en alerter in te kunnen spelen op klantwensen. De supply chain analyse toont aan dat de oplossing ligt in een segmentatie van klanten en het daarop afstemmen van de processen.

Lees meer over deze referentie »


Fabriek verdrievoudigt frisdrankproductie

referentie frisdrankproducentEen grote frisdrankproducent kampte met flinke problemen in de fabriek. De productieafdeling presteerde ondermaats en de nieuwe productielijn bracht niet het verwachte rendement. BLMC bracht verandering door de hele supply chain onder handen te nemen. In vijf maanden tijd verdrievoudigde de productie.

Lees meer over deze klantcase »


Postorder-bedrijf maakt omslag naar e-commerce

Een postorderbedrijf uit Zuid-Nederland stond voor een grote uitdaging: hoe maken we de transformatie naar een succesvol e-commerce-bedrijf? Om dit vraagstuk te laten slagen had het bedrijf een compleet andere supply chain nodig. BLMC bracht uitkomst door toepassing van de Supply Chain Transformatie Methode.

Lees meer over deze klantcase »


Supply Chain Analyse legt basis voor verbeterplan Katun

De Supply Chain Analyse Pro heeft Katun inzicht gegeven in de stappen die nodig zijn om het bedrijf klaar te stomen voor de snel veranderende markt. BLMC constateerde onder meer een grote onduidelijkheid over de gehanteerde bedrijfsstrategie en de daaruit afgeleide verkoop- en supply chain-strategie.

Bekijk hier de klantcase van Katun »