Sales & Operations Planning (S&OP) succesvol implementeren

Met de vele ketenverstoringen van tegenwoordig, is het lastig om vraag en aanbod met elkaar in balans te brengen. S&OP is hiervoor een uitstekende methode, maar het is niet altijd makkelijk om deze succesvol in te voeren. Met het stappenplan van BLMC lukt het wél. Het belangrijkste ingrediënt: het betrekken van de juiste mensen.

Neem contact op

Disbalans in vraag en aanbod

In bedrijven is er steeds vaker een disbalans tussen vraag en aanbod. De vraag neemt bijvoorbeeld plotseling toe, en de productie kan het niet bijhouden. Of verstoringen in de keten zorgen ervoor dat grondstoffen niet, te laat of alleen tegen zeer hoge kosten beschikbaar zijn. De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat zulke verstoringen geen uitzondering zijn maar een nieuwe werkelijkheid waar we allemaal rekening mee moeten houden. Een goed S&OP-proces is daarom belangrijker dan ooit.

S&OP stemt aanbod en vraag op elkaar af

Sales & Operations Planning (S&OP) zorgt ervoor dat supply chain, productie en commercie samen vraag en aanbod met elkaar matchen. S&OP heeft een tijdshorizon van 3-24 maanden. De gezamenlijk opgestelde demand forecast vormt de basis voor de supply planning. De supply planning zorgt ervoor dat materieel, arbeid, grondstoffen, opslagruimte en het logistieke netwerk optimaal worden ingezet. Zo wordt de productie goed afgestemd op de vraag, lever je tijdig aan klanten en blijf je niet met voorraden zitten.

Succesfactoren voor succesvol S&OP

Veel bedrijven investeren daarom in S&OP software maar niet altijd met succes. Er is een grote focus op de eigenschappen van de software, maar er is te weinig aandacht voor het proces. Uit onderzoek blijkt echter dat het succes van S&OP voor 20% afhankelijk is van tooling, voor 30% van een goed proces en voor 50% van menselijk gedrag. BLMC heeft een aanpak die deze drie elementen combineert.

S&OP-model ontwerpen en implementeren

Samen creëren we het S&OP-model dat het beste bij jullie organisatie past. Bij de ontwikkeling van dat model betrekken we de verschillende mensen die ermee gaan werken, waaronder sales, marketing, supply chain, productie en finance. Dit zorgt voor een proces waar iedereen achter staat. De tooling kan bestaan uit geavanceerde S&OP-software of een eenvoudig Excel-gebaseerde planningtool. Het belangrijkste is dat deze tool past bij jullie manier van werken.

We verzorgen trainingen voor overlegpartners en voor specialisten, en we begeleiden de implementatie van het S&OP-proces.

Een soepel proces en tevreden klanten

Met een soepel werkend S&OP-proces zijn vraag en aanbod altijd in balans. Wanneer er ontwikkelingen in de markt zijn, kun je daar snel en adequaat op inspelen. Het overleg tussen commercie en operatie verbetert, wat goed is voor de werksfeer én voor de resultaten. Je hebt goed inzicht in de vraag en kunt daar de operatie goed op afstemmen. Daarmee voorkom je out-of-stocks of te hoge voorraden. En het belangrijkste: de klanttevredenheid gaat omhoog dankzij betere service levels.

Halen jullie alles uit S&OP?

Heb je al een S&OP-proces maar ben je niet tevreden? Lukt het niet om de juiste mensen aan tafel te krijgen? Of moet je nog beginnen? We helpen je graag om jouw S&OP-proces succesvol in te richten.

Neem contact met ons op