Interim management werkwijze

Organisatie-analyse

De perfecte fit gaat niet alleen om de meest getalenteerde interim manager, maar om talent vanuit een bepaald perspectief. Wetenschap en ervaring leert namelijk dat een opdracht écht slaagt als een interim manager aansluiting heeft bij de bedrijfscultuur. Daarom begint onze aanpak met een duidelijk beeld verkrijgen van uw wensen. Door middel van een organisatie-analyse brengen we de bedrijfscultuur, de huidige strategie, de doelstellingen en de naaste collega’s in beeld.

Selecteren van de beste interim manager

Vervolgens bepalen we op basis van de organisatie-analyse welke van de interim managers uit onze community het meest geschikt is voor uw opdracht. De interim manager die wij leveren sluit naadloos aan bij uw organisatie. Dankzij jarenlange ervaring en een groot netwerk hebben wij de interim community weten samen te stellen. Inmiddels bestaat de community uit de 50 beste interim manager op het gebied van supply chain, operations en logistiek.

Door een grote vraag komt het uiteraard ook weleens voor dat in onze interim community niet de juiste interim manager beschikbaar is voor uw vraagstuk. Geen probleem, want in bijna twintig jaar tijd hebben we een groot netwerk opgebouwd waar we met succes op kunnen terugvallen. Onze directeur interim management is bijvoorbeeld jarenlang zelf interim manager geweest. Hij kent het klappen van de zweep en heeft een groot netwerk.

Streng selectieproces

Voordat een interim manager tot de groep wordt toegelaten moet deze voldoen aan een aantal strenge eisen. Daarin kijken we niet alleen naar het aantal jaren ervaring en de kennis, maar juist en vooral naar de persoonlijkheid en datgene wat iemand drijft.

Competenties worden in het selectieproces nog te vaak overgewaardeerd. Een interim manager onderscheidt zich niet op basis van zijn kennis en ervaring. Wat betreft het succesvol afronden van een interim opdracht is namelijk wetenschappelijk bewezen dat leeftijd, aantal opleidingsjaren en werkervaring slechte voorspellers zijn. Persoonlijkheid en datgene wat iemand drijft zijn wel valide voorspellers.

Maandelijkse training

Om ervoor te zorgen dat de interim managers voorloper blijven in het vak worden ze maandelijks getraind in verander management door Prof. Dr. Rob Blomme van Business Universiteit Nyenrode.

Begeleiding tijdens de opdracht

Onze taak is niet afgelopen als de interim manager geplaatst is. Sjaak Lekkerkerker, directeur interim management, begeleidt de interim manager bij de uitvoering. Sjaak is jarenlang actief geweest als interim manager en weet perfecte begeleiding te bieden.

Op zoek naar een interim manager?

We helpen u graag bij het oplossen van uw vraagstuk. Neem vandaag nog contact op met Sjaak Lekkerkerker via 06-12163286 of via het contactformulier aan de rechterkant van de pagina.