Transform for success

Hoe blijf je succesvol in een wereld van disruptie, onzekerheid en globalisering?

Wij zijn een advies- en realisatiebureau, gespecialiseerd in supply chain management. We helpen bedrijven hun ambities te realiseren door de supply chain optimaal af te stemmen op de bedrijfsstrategie. Dat doen we door middel van:

  • Consultancy: We analyseren de bestaande situatie en leveren een praktisch plan hoe de supply chain of onderdelen daarvan te verbeteren.
  • Projectmanagement: We optimaliseren selecteren en implementeren IT en logistieke technologische oplossingen.
  • Interim management: We versterken tijdelijk de organisatie door de inzet van directeuren, managers en experts binnen supply chain, operations, planning, inkoop, productie en logistiek.

We onderscheiden ons met een combinatie van (data-driven) analyse, advies én implementatie. Onze consultants, projectmanagers en interim professional werken in nauw partnership met onze klanten en besteden aandacht aan zowel techniek, organisatie als mensen. Het resultaat is een combinatie van lagere kosten, meer opbrengsten en meer wendbaarheid.

Visie

Vaak merken we dat bedrijven supply chain management nog zien als een afdeling die operationele processen zo efficiënt mogelijk moet laten verlopen, om zo kosten te besparen. Wij geloven dat er veel meer mogelijk is met een focus op samenwerking en waardecreatie. BLMC hanteert supply chain management als een integrale managementmethode, gebaseerd op samenwerking, waarmee bedrijven klantwaarde kunnen vergroten, wendbaarder worden, concurrentievoordeel behalen en hun resultaten verbeteren.

Lees hier meer over onze visie

Inzet voor het vakgebied

We stonden aan de wieg van het vakgebied supply chain management en helpen mee om het verder te ontwikkelen. Dat doen we onder andere door intensieve samenwerking met wetenschappers en opleidingsinstituten zoals Nyenrode Business Universiteit en door het organiseren van initiatieven zoals de Nationale Supply Chain Monitor en Supply Chain Excellence Leadership Platform.

Directeur Michel van Buren schreef samen met hoogleraar Jack van der Veen het boek Regisseer de keten. Hierin bundelen zij jaren van ervaring en wetenschap rondom supply chain management. Het boek koppelt een strategische visie aan een pragmatische manier om ketensamenwerking in praktijk te brengen.