Michel van Buren, oprichter en directeur BLMC

Michel van Buren is oprichter en algemeen directeur van BLMC. Hij leidt het bedrijf en begeleidt daarnaast zelf transformatietrajecten bij industrie, groothandel en retail organisaties. Voor directies van middelgrote en grote bedrijven is hij een sparringpartner bij strategische vraagstukken.

Neem contact op met Michel

In zijn praktijk ervaart hij dat bedrijven betere resultaten behalen wanneer ze in de keten samenwerken aan waarde, de klant centraal stellen en daar hun operationele processen op afstemmen. Daarbij zijn een goed overzicht en modern leiderschap randvoorwaarden. Michel vertaalt in zijn advies de theorie naar jouw praktijk en geeft advies dat is afgestemd op de unieke situatie van jullie bedrijf.

Samen met hoogleraar Jack van der Veen schreef Michel het standaardwerk over supply chain management: Regisseer de keten. In samenwerking met Nyenrode Business Universiteit ontplooit Michel kennisinitiatieven zoals het Supply Chain Excellence Leadership Platform (SCELP) en de Nationale Supply Chain Monitor.

“In deze tijd van snelle veranderingen en soms zelfs acute crises moeten organisaties steeds wendbaarder zijn. Bovendien groeien de ambities van bedrijven. Naast goede rendementen worden zaken zoals innovatiekracht en duurzaamheid belangrijker. Zulke uitdagingen vergen samenwerking, zowel binnen de organisatie als in de keten. Het geeft veel voldoening om dat potentieel bij klanten te ontsluiten. Dan zie je dat de cijfers stijgen, medewerkers meer gemotiveerd raken en dat je een voorsprong neemt op de concurrentie. Zo’n gerichte aanpak geeft vandaag goede resultaten en zorgt ervoor dat het bedrijf ook klaar is voor verdere ontwikkeling en groei.”

Regisseer de keten

Michel van Buren is co-auteur van het boek Regisseer de keten. Hij schreef dit vernieuwende boek over supply chain management samen met hoogleraar Jack van der Veen. De auteurs presenteren ketensamenwerking als een strategische managementfilosofie. Het boek bevat een praktische managementmethode, handige checklists en modellen en tools om als supply chain leider meer invloed te krijgen. Daarnaast bevat het veel inspirerende voorbeelden van onder andere McDonald’s, Signify, Technische Unie, Stedin en Coop. Het boek heeft meer dan 150 dagen in de Top100 van Managementboek.nl gestaan.

Wie direct aan de slag wil met ketensamenwerking, kan instappen in het BLMC-programma Ketensamenwerking.

Contact opnemen met Michel?

Neem rechtstreeks contact op met Michel of vul het contactformulier in door op ‘neem contact op’ te klikken.