Interim managers: tijdelijk specialistische ervaring en expertise van buitenaf

  • Wil je innoveren en zoek je een interim manager die een compleet nieuwe productielijn kan implementeren?
  • Is de logistiek manager vertrokken en heb je op korte termijn iemand nodig die deze taak op zich kan nemen?
  • Zoek je een interim professional die een nieuw distributiecentrum kan opzetten om de groei van je bedrijf verder uit te bouwen?
  • Is de bedrijfsvoering het afgelopen jaar flink veranderd en sluit het huidige ERP-systeem daar niet meer bij aan?
  • Stagneert het productieproces door een inefficiënte inkoop en loopt de uitlevering aan klanten daardoor gevaar?

Stuk voor stuk situaties waarin je als CEO of vakdirecteur niet alleen een snelle, maar vooral ook een goede oplossing zoekt. Of beter gezegd: de beste. Je kunt het je namelijk niet veroorloven om tijdelijk ‘de verkeerde’ manager in te schakelen. Daarvoor zijn de risico’s en kosten te groot. Maar waar vind je die interim manager die z’n vak verstaat?

‘De interim manager van BLMC heeft in een turbulente tijd het roer recht gehouden, gezorgd dat alle processen goed bleven lopen en dat mensen steeds het vertrouwen hadden dat het goed kwam. Dat vertrouwen is volkomen terecht gebleken; we zijn nu in goede vorm om verder te bouwen aan de toekomst.’

Fred Hooft ­­– Global Logistics Manager bij Swinkels Family Brewers

Bij BLMC snappen we dat je geen interim manager wilt die even komt vertellen wat er moet gebeuren. Je wilt iemand die meedenkt en met slimme oplossingen komt. Een man of vrouw die een complexe situatie snel en tactvol kan doorgronden.

Al ruim 20 jaar zijn dat precies de criteria waarop wij onze interim managers selecteren. Naast hun jarenlange ervaring en expertise natuurlijk.

Welk type interim manager heb je nodig?

Onze interim professionals bieden een frisse, kritische blik en hebben oog voor de interne sfeer en verhoudingen. Zij zijn bijvoorbeeld inzetbaar als:

Maar ook als:

Als specialist in interim management onderzoeken wij samen met de opdrachtgever wat de knelpunten en uitdagingen zijn binnen de organisatie. Op basis daarvan kijken we over welke expertise(s) de interim manager moet beschikken voor deze specifieke klus. En welke persoonlijkheid het beste bij het bedrijf past.

Een hele community aan interim-ervaring, scherp en up-to-date

Wij vinden niet alleen de juiste persoon voor de klus, maar coachen hem of haar gedurende de hele opdracht. Wij zijn van mening dat je als interim manager scherp en up-to-date moet blijven. Daarom organiseren we maandelijks trainingen waarin de nieuwste ontwikkelingen en best practices uit het vakgebied aan de orde komen.

Elke manager uit de BLMC Interim Community kan bovendien een beroep doen op de jarenlange ervaring van zijn of haar collega-interimmers, door middel van intervisie en intercollegiale toetsing. Zo profiteer je ook als opdrachtgever van de ervaring en expertise van een heel netwerk van managers.

‘Wat ik belangrijk vond, is dat onze interim manager een organisatie achter zich had staan die gedurende het hele proces fungeerde als klankbord en back-up. Het zijn vaak pittige kwesties waar je tegenaan loopt en dan is het goed als er een partij is met veel kennis en ervaring waar je zulke kwesties mee kunt bespreken.’

Jeen Bouma – Algemeen Directeur Aquon

 

Benieuwd welke interim manager uit onze community geknipt is voor jullie specifieke vraagstuk?

Vraag het Sjaak Lekkerkerker. Hij kent alle interim managers in onze community persoonlijk en vertelt je graag meer over onze aanpak.

Bel Sjaak op: 06 12 16 32 86, stuur hem een e-mail: slekkerkerker@blmc.nl of vul het contactformulier in via de button ‘neem contact op’ hiernaast.