Supply chain strategie

Wilt u een supply chain strategie definiëren? Wilt u een strategie ontwerpen die echt werkt? Of wilt u uw keten aanpassen aan de markt die aan het veranderen is? BLMC is het bureau dat de kennis in huis heeft om uw keten aan te passen en te optimaliseren. Een effectieve supply chain strategie geeft u voorsprong op uw concurrenten.

Een supply chain strategie ontwerpen en optimaliseren

Een supply chain is een aaneenschakeling van schakels die, al dan niet virtueel, met elkaar verbonden een keten vormen. Uiteindelijk moet die aaneenschakeling van schakels een bepaald product of een bepaalde dienst voortbrengen waar klanten behoefte aan hebben. Het voortbrengen van dat product of dienst door die keten moet plaatsvinden vanuit een bepaalde visie en focus, oftewel de bedrijfsstrategie.

Managers en directeuren zijn grootgebracht met de theorie van Tracey & Wiersma. Bedrijven formuleerden hun visie en focus namelijk op dit beroemde model. Was het bedrijf productleider, kostenleider of koos het bedrijf voor het uitblinken in klantencontact?

Anno 2020 zijn het niet meer bedrijven die met elkaar concurreren, maar zijn het de supply chains die met elkaar concurreren. Om per supply chain te kunnen concurreren, moet er een strategie voor iedere keten gedefinieerd zijn. BLMC weet hoe. Een keten bedient namelijk een bepaalde markt. Afgeleid van de business strategie worden per product marktcombinatie richtinggevende factoren bepaald waarmee de keten wordt aangestuurd. Door het definiëren van richtinggevende factoren per keten werken uiteindelijk alle afdelingen binnen een organisatie goed samen. Dit vormt daarmee de basis voor de samenwerking met klanten en leveranciers.

 


Kom naar de Supply Chain Arena©

Op 7 & 8 november organiseren we de Supply Chain Arena© tijdens de beurs ICT & Logistiek. Hier kun je gratis deelnemen aan een veelzijdig programma voor directeuren en managers in de supply chain.

In het Supply Chain Theater bieden we verschillende interessante workshops aan:

  • Hoe ontwikkel je bijvoorbeeld een goede supply chain strategie?
  • Wat is het geheim van effectieve S&OP?
  • Hoe implementeer je supply chain management succesvol? En wat levert dat eigenlijk op? 

Bekijk hier het hele programma en boek de workshops van jouw keuze

Artikel: Een supply chain strategie in 5 stappen

Nu de volatiliteit, onzekerheid en complexiteit toeneemt en bedrijven zich steeds vaker moeten aanpassen aan de veranderende wereld, vormt de supply chain strategie een belangrijke houvast.
Rob Heutink, supply chain strategie specialist van BLMC Supply Chain Optimization, legt in zijn artikel uit hoe je een supply chain strategie opstelt en implementeert.