De geschiedenis

‘durf je nek uit te steken, voor je het weet, schrijf je geschiedenis’

Met bijna 20 jaar ervaring heeft BLMC aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van supply chain management in Nederland.

Vanuit de drang om het vakgebied supply chain management verder te ontwikkelen, hebben BLMC Supply Chain Optimization en Business Universiteit Nijenrode in november 2012 het SCELP platform opgericht. SCELP staat voor Supply Chain Leadership Platform en is bedoeld voor leiders in de supply chain werkzaam bij en in loondienst van middelgrote en grote ondernemingen die met elkaar het supply chain denken en doen verder willen ontwikkelen.

BLMC Supply Chain Optimization is de grondlegger van de Nationale Supply Chain Monitor die iedere twee jaar gehouden wordt. En we zijn ontwikkelaar van diverse tools waarmee het supply chain denken en doen binnen en tussen bedrijven objectief kan worden geïnventariseerd en verbeterd.

BLMC Supply Chain Optimization is vanaf de eerste dag van haar bestaan meer dan een supply chain consultancy bureau. Succesvol implementeren en niet vrijblijvend adviseren is het motto.

De aanpak van BLMC Supply Chain Optimization is gebaseerd op drie belangrijke pijlers:

  1. Methodisch werken – SCOMB Methode.
  2. De inzet van de beste Supply Chain Experts – professionals die uitstekend zijn opgeleid in supply chain management en een bewezen trackrecord in de supply chain praktijk hebben.
  3. Het bureau – het bureau dat de SCOMB Methode heeft bedacht, beheert en continue verder ontwikkeld, wetenschappelijk onderzoek verricht en garant staat voor een optimale dienstverlening richting opdrachtgevers. Na supply chain onderzoek, analyse en advies implementeert BLMC Supply Chain Optimization de adviezen met verbeterde supply chain prestaties als gevolg.

Door onze SCOMB-methode en het mede-eigenaarschap van Solventure Nederland, specialist in S&OP-tooling & analytics oplossingen, zijn we in staat om u te helpen bij al uw supply chain vraagstukken. We optimaliseren uw gehele supply chain; van advies en ontwerp tot en met implementatie.

We geloven in de kracht van succesvol geïmplementeerd supply chain management, in onze methode, onze specialisten en in onszelf. Daarom zijn een deel van onze kosten gerelateerd aan de doelen die we samen met de klant hebben opgesteld. Worden de doelen niet behaald, dan worden hier ook lagere kosten voor gerekend.