Jeroen Both, Directeur Consultancy

Specialismen

Neem contact op met Jeroen

Supply chain strategie

Jeroen Both is directeur van BLMC Consultancy. De advies- en realisatietrajecten waar hij verantwoordelijk voor is gaan onder andere over het vormgeven aan de groei van organisaties, het ontwikkelen en uitvoeren van supply chain strategieën, het optimaliseren van planning (S&OP), het vergroten van supply chain resilience en het verbeteren van interne en externe ketensamenwerking.

De trajecten die onder zijn leiding worden uitgevoerd, zijn altijd een combinatie van analyse, advies en implementatie. Jeroen stuurt een team van 35 professionals aan en vervult bij klanten de rol van programmadirecteur.

Advies vanuit praktijkervaring

Jeroen heeft jarenlange internationale ervaring in de lijn, onder andere als Chief Supply Chain Officer bij Accell en als supply chain director bij British American Tobacco (BAT). Hij werkte internationaal onder andere veel op locatie in Oost-Europa en Azië, waarmee hij een groot aanpassingsvermogen ontwikkelde.

Deze ruime ervaring op directieniveau helpt hem bij het begrijpen en adviseren van klanten over hun vraagstukken.

Jeroen: ‘Ik weet hoe het is om dagelijks met complexe supply chain uitdagingen om te gaan. Dat externe ontwikkelingen ineens een enorme impact kunnen hebben. Met welke stakeholders je te maken hebt. Hoe belangrijk het is dat ‘jouw’ supply chain geen beperking vormt voor de groei van je bedrijf. En ik weet ook wat je daarvoor allemaal moet doen, zowel strategisch als tactisch. Ik spreek de taal van onze klanten en heb tegelijkertijd de nodige afstand om een heldere analyse te maken. Die vertalen we samen naar een pragmatisch plan van aanpak. Want de markt staat niet stil: je wilt dóór.’

Analyse, advies en implementatie

Een uitdaging voor elke supply chain manager of directeur is dat je zo dicht op je eigen situatie zit, dat problemen overweldigend kunnen lijken.

Jeroen: ‘Een belangrijk deel van mijn werk is het helder maken van de vraagstelling. Als buitenstaander is dat makkelijker. Wij kennen de succesfactoren van supply chain management, bekijken elke situatie nuchter, verdelen deze in behapbare onderdelen en maken samen met de klant een concreet plan. Zodra dat gebeurd is, voel ik bij de klant vaak al een grote opluchting.’

‘We werken vervolgens samen stap voor stap aan het gewenste resultaat. Dat kan een complete supply chain transitie zijn, of een deel ervan, zoals het verbeteren van het planningsproces of het invoeren van scenarioanalyse en -planning. Wij scheppen rust, duidelijkheid en ontzorgen de klant bij de uitvoering, wat de scope ook is.’

Achtergrond

  • Jeroen werkte van 1989-2015 als supply chain director bij British American Tobacco (BAT) en leidde daar onder andere de supply chain & operations hubs in Oost-Europa (Moskou) en Azië (Singapore).
  • Als Chief Supply Chain Officer van Accell gaf Jeroen Both leiding aan de supply chain transformatie van deze fietsenfabrikant in Europa en Azië (2015-2021).
  • In 2021 werd Jeroen verkozen tot beste SCM Director van Nederland.
  • In 2022 organiseerde hij bij GGD/GHOR een grootscheepse vaccinatiecampagne, waarbij de capaciteit in drie weken werd opgeschroefd van 150.000 naar 1,5 miljoen prikken per week.

Contact opnemen met Jeroen?

Neem rechtstreeks contact op met Jeroen of vul het contactformulier in.

Neem contact op met Jeroen