Supply Chain Monitoring, Data-Analyse & Dashboards

Om de markt bij te houden en om concurrenten voor te blijven, moet de supply chain wendbaar zijn en zich steeds aanpassen. Ook wil je steeds blijven verbeteren. Data is daarbij een onmisbare factor. Het inrichten van een goede datamonitoring is daarom heel belangrijk.

Signalen kunnen uit verschillende delen van de organisatie komen en worden door verschillende afdelingen op verschillende wijze gebruikt. Daarom is het belangrijk data-monitoring zo in te richten dat:

  • het data uit verschillende bedrijfsonderdelen en systemen kan halen
  • deze data op betekenisvolle wijze kan combineren tot informatie
  • data voor verschillende partijen zichtbaar is
  • de data per partij zodanig te zien is, dat deze partij ermee aan de slag kan
  • de data betrouwbaar is (one single source of truth)
  • de data te duiden is (is een getal ‘goed’ of ‘slecht’)

BLMC kan adviseren over het inrichten van een monitoringsysteem waarin KPI’s overzichtelijk bij elkaar worden gebracht en via verschillende ‘views’ te zien zijn. In de meeste gevallen leidt dit tot een supply chain data dashboard. We adviseren, we begeleiden de ontwikkeling en de implementatie.

Een overzichtelijke manier om resultaten te meten en de supply chain te blijven verbeteren?

Het monitoren en interpreteren van resultaten is belangrijk om verbeteringen te kunnen blijven doorvoeren. We onderzoeken samen de manier die het best bij jullie situatie past. Die kunnen we ook inrichten, bijvoorbeeld met een duidelijk supply chain dashboard. Meer weten? Neem contact op met Niek Bloemendaal via 06-51152588  of via de button ‘neem contact op’ hiernaast.