In de afgelopen 20 jaar hebben we als nichespeler een solide netwerk weten op te bouwen. Daardoor heeft u in 8 weken de professional die perfect aansluit bij uw vacature en bedrijfscultuur. Het werving- en selectieproces nemen we volledig uit handen, zodat u zich kunt richten op andere belangrijke zaken.

Vacatures

Duurzaam presteren

Veel recruitmentbureaus overschatten het belang van diploma’s en ervaring. Misschien lastig om te geloven, maar verschillende onderzoeken tonen aan dat ze geen enkele garantie bieden voor de toekomst. Wij kijken naar het karakter in combinatie met intelligentie en een fit met de bedrijfscultuur. Dit biedt de meeste garantie voor de toekomst.

Productieleider   -  Rc Panels   -  Lemelerveld, Nederland

Voor RC Panels zoeken wij een productieleider.Over Rc PanelsRC Panels en haar partners transforme...

Bekijk de volledige vacature

(VERVULD) Supply Chain Manager   -  Frapak Packaging BV   -  Zeewolde

Frapak Packaging B.V. gevestigd in Zeewolde is in 1978 opgericht als familiebedrijf en inmiddels ...

Bekijk de volledige vacature

(VERVULD) Supply Chain Manager   -  GT retail   -  Naarden

Voor onze opdrachtgever GT Retail zoeken wij een Supply Chain Manager.Over GT RetailGT Retail lev...

Bekijk de volledige vacature

“Just as wine and tea tasters have to be taught to make reliable and accurate ratings, so assessors have to be taught - through both practice and special training - how they and other raters see the same candidate and to ensure that they provide consistent or at least compatible evaluations.”

Prof. Dr. Thomas Chamorro-Premuzic

Verantwoord selecteren

BLMC beschikt over een bewezen succesvolle werving en selectie procedure met maar één doel: 'first time right'. Onze procedure is erop gericht dat de eerste match tevens de perfecte match is.

Download onze brochure

Referenties

BLMC wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 door 14 klanten

Waarom BLMC Recruitment en Executive Search

Mensen zijn de belangrijkste succesfactor van uw bedrijf. Een supply chain functie heeft bovendien een extra groot gewicht in de organisatie. De selectie van zo’n spilfunctie vereist een gedegen aanpak en vakkennis.

Netwerk in supply chain management

BLMC is al twintig jaar specialist in supply chain management. Naast recruitment en executive search, houden wij ons ook bezig met interim management en supply chain optimalisatie. Onze recruiters hebben zelf ervaring in de supply chain en kunnen daardoor goed beoordelen welke kandidaat het beste past bij uw situatie. Een persoonlijke intake bij uw bedrijf is altijd onderdeel van de procedure.

We beschikken over een sterk netwerk en we kennen de mensen die ertoe doen in supply chain land – bovendien weten we of ze op zoek zijn naar een nieuwe plek.

First time right

Supply chain functies zijn regiefuncties en de invloed op uw bedrijfsvoering is groot. Daarom is juist voor dit specialisme ‘first time right’ ontzettend belangrijk. Naast onze gedegen intake en vakkundige achtergrond, zetten we bewezen wetenschappelijke selectiemethoden in en voor zwaardere functies werken we met een maatwerk business case. Dat doen we voortvarend: een procedure duurt gemiddeld zes tot acht weken.

Garantieregeling

We geven garantie op de geplaatste kandidaat. Vertrekt deze binnen zes maanden omdat u niet tevreden bent? Dan voeren wij de procedure kosteloos opnieuw uit.

Lees hier meer over de 8 succesfactoren waarmee wij voor u snel de juiste kandidaat selecteren.

 

Waarom BLMC

20 jaar ervaring
BLMC heeft aan de wieg gestaan van het vak supply chain management en is actief in de ontwikkeling ervan.

Bewezen methoden
Onze methoden zijn wetenschappelijk onderbouwd en beproefd in de praktijk.

Groot netwerk
We hebben een groot netwerk in het vakgebied. We kennen de professional waar u naar op zoek bent.

Snelheid & kwaliteit
In 8 weken de best passende professional

Uw resultaat centraal
Wij hebben altijd maar één belang: zorgen dat u het allerbeste resultaat bereikt.

  • Paul Busé
  • Sjaak Lekkerkerker

Paul Busé

Directeur Recruitment

06-49356414

‘Tegenwoordig zijn CV’s overal en nergens gratis verkrijgbaar, maar het vinden van een kandidaat die écht binnen de organisatie past én ervoor zorgt dat de organisatie een stap verder komt, dat is andere koek. Juist daarin ligt de uitdaging. Ik ben een verlengstuk van de opdrachtgever en, vaak achter de schermen, adviseur van de manager of directeur. Wanneer we een professional selecteren dan doen we dat met de overtuiging dat de nieuwe medewerker gaat bijdragen aan het succes van de organisatie.

Ontdek de expertise van
Paul Busé

Sjaak Lekkerkerker

Sr. recruiter

06-12163286

Doorslaggevend voor het slagen van een kandidaat is of hij of zij past in de cultuur van de organisatie en of iemand het karakter heeft om daadwerkelijk het verschil te maken in zijn of haar functie. De juiste combinatie van IQ en EQ, passie, daadkracht, doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit, dat is waar het om draait.

Ontdek de expertise van
Sjaak Lekkerkerker