Supply Chain Proces Specialist: Bastiaan van der List

Bastiaan van der List is specialist in supply chain processen. Hij weet: processen zijn in de eerste plaats mensenwerk. Hij luistert goed, inventariseert de bottlenecks en maakt samen met u een plan van aanpak voor verbetering. Vervolgens begeleidt hij de organisatie in de verandering.

Over het vak

‘In de meeste bedrijven zijn processen gegroeid tot wat ze nu zijn. Mensen vragen zich niet meer af waarom ze dingen op een bepaalde manier doen, al voelen ze vaak best dat het beter kan. Ik kijk op twee manieren naar processen. Ten eerste: doen we de goede dingen? Dragen ze bij aan de waarde die je wilt bieden? Ten tweede: doen we de dingen goed? Hebben we de processen efficiënt ingericht? Kunnen er stappen uit, kunnen we dingen sneller of beter doen? Dat verzin ik niet zelf: ik ga altijd eerst praten met de mensen die het werk doen. Zelf heb ik gewerkt in veel verschillende functies en bedrijven, waardoor ik ook veel processen uit eigen ervaring herken en begrijp.’

Achtergrond en ervaring

Deze man heeft inmiddels zo’n lang cv dat hij zich thuis voelt in elke branche. Hij deed praktijkervaring op in diverse lijnfuncties, zoals Logistiek manager bij Ikea en Distributiemanager bij Idexx. Sinds hij in 2007 kennismaakte met BLMC deed hij hier vele verschillende projecten. Zo stroomlijnde hij de processen voor een nieuwe productlijn bij groenleverancier Florensis en hielp hij Hulpmiddelencentrum Zeewolde om het aandeel orders ‘on time’ te verhogen van 25% naar 75%. Ook gaf hij als docent les in supply chain management op o.a. Hogeschool Windesheim in Dronten en NHL Hogeschool in Leeuwarden.

Gepubliceerde artikelen door Bastiaan van der List

Referenties