BLMC
Werving & Selectie

Contact

BLMC Hoevelaken

Hogebrinkerweg 19
3871 KM Hoevelaken


0522 - 24 22 24 
info@blmc.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsberichten
op5-7-2017 14:00
573 bekeken | 0 reacties
Nieuws overzicht

RASCI-model voor goede afstemming en samenwerking in de supply chain

Moeite met een goede afstemming en samenwerking tussen betrokken personen in de keten? Procestechniek nodig om processen te beschrijven en te optimaliseren?

De professionals van BLMC zijn gespecialiseerd in het beschrijven en optimaliseren van processen in suply chain, operations en logistiek.

Bij BLMC maken we gebruik van het RASCI-model om processen beter in kaart te brengen en de rollen en verantwoordelijkheden van betrokkenen weer te geven. De RASCI-methode zorgt voor meer draagvlak in het team en het vergroten van klantwaarde.

Weten hoe we het RASCI-model toepassen in de praktijk?

Bekijk praktijkcase

RASCI-matrix voor procesverbetering in supply chain, operations en logistiek

Het RASCI-model voor procesverbetering bestaat uit een matrix waarin de rollen en verantwoordelijkheden worden weergegeven van alle personen die bij een project, proces of lijnwerkzaamheden zijn betrokken. Langs de verticale as van de RASCI-matrix staan onder elkaar de namen van de betrokkenen of de functionele rollen. Daarachter staan de op te leveren resultaten, betrokken processen of activiteiten.

RASCI uitleg

De afkorting RASCI staat voor:

  • Responsible: Dat is degene die verantwoordelijk is voor de uitvoering van een proces of activiteit. Hij legt verantwoording af aan de persoon die accountable is.
  • Accountable: Dat is de persoon die eindverantwoordelijk is en goedkeuring geeft aan het resultaat. Als het erom gaat, moet hij het eindoordeel kunnen vellen en het vetorecht hebben.
  • Support: Dat biedt de persoon die ondersteuning verleent aan het proces of project en de lijnwerkzaamheden uitvoert.
  • Consulted: Dat is de persoon die moet worden geraadpleegd, goedkeuring verleent of input levert voorafgaand aan een stap in het proces. Deze persoon geeft (mede) richting aan het resultaat. Het gaat hier om communicatie in twee richtingen.
  • Informed: Dat is de degene die geïnformeerd wordt over de beslissingen, de voortgang en de bereikte resultaten, zodat er een volgende stap kan worden gezet. Het gaat hier om communicatie in één richting.

Download de whitepaper ‘procesverbetering met behulp van RASCI’

Benieuwd naar nog meer informatie over het RASCI-model? BLMC heeft een whitepaper gemaakt met korte uitleg over hoe processen kunnen worden beschreven en verbeterd met behulp van de RASCI methode.

Download de whitepaper ´procesverbetering met behulp van rasci´

Contact

Het beschrijven en optimaliseren van processen met behulp van de RASCI methode in supply chain, operations en logistiek is een specialisme. Het vraagt kennis en ervaring om dit goed te kunnen doen. De professionals van BLMC zijn hiervoor opgeleid en hebben die ervaring. Neem contact op met Maarten Sniijders.

Michel van Buren
06-18813050
mvanburen@blmc.nl
LinkedIn-profiel >

Bijna of net afgestudeerd? Schrijf je in bij BLMC en vind de interessantste vacatures!

Meld u aan als kandidaat

Onze klanten

BLMC gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close