BLMC
Werving & Selectie

Contact

BLMC Hoevelaken

Hogebrinkerweg 19
3871 KM Hoevelaken


0522 - 24 22 24 
info@blmc.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsberichten
op5-7-2017 14:00
573 bekeken | 0 reacties
Nieuws overzicht

RASCI-model voor afstemming en samenwerking binnen de supply chain

Is een goede afstemming en samenwerking van betrokken personen binnen de keten voor u een uitdaging? De professionals van BLMC zijn gespecialiseerd in het beschrijven en optimaliseren van processen binnen supply chain operations en logistiek. Zij maken gebruik van het RASCI-model om processen in kaart te brengen en rollen en verantwoordelijkheden op een overzichtelijke manier weer te geven. Deze methode helpt u draagvlak creëren en helpt u om uw klantwaarde te vergroten.

Als specialist in supply chain optimalisatie gebruikt BLMC het RASCI-model

BLMC is binnen supply chain management, operations en logistiek gespecialiseerd in:

Supply Chain Management is een relatief nieuwe en sterk opkomende managementtechniek. De definitie van supply chain management is:

‘Managementactiviteiten die gericht zijn op de coördinatie van verschillende eenheden binnen de keten, binnen en buiten de organisatie; zoals klanten en leveranciers. Doel is om de gehele keten te optimaliseren als ware het één eenheid is, in plaats van elke eenheid afzonderlijk te optimaliseren. Het uiteindelijke doel is het optimaal (blijven) bedienen van de klant en het creëren van shareholders value.’

Dit is een redelijk abstracte definitie. In de praktijk zorgt supply chain management er voor dat los functionerende afdelingen zoals inkoop, transport, productie en planning goed met elkaar samenwerken met als doel het optimaal bedienen van de klant.

Procesbeschrijving en optimalisatie door de keten heen is een belangrijk onderdeel van supply chain management. BLMC gebruikt hier onder andere het RASCI proces model voor.

Bekijk praktijkcase

RASCI-methode voor verandermanagement

In het optimaliseren van uw supply chain is RASCI een uitstekend instrument om de nieuwe rollen en verantwoordelijkheden van alle betrokken personen vast te leggen. Gebruik van de RASCI-methode zorgt voor een betere onderlinge afstemming en meer helderheid over de functie van ieder persoon in het proces door de keten heen. Dankzij de betere afstemming wordt teamwerk aangemoedigd en het draagvlak vergroot in de gehele supply chain. Ook wordt onnodig werk voorkomen.

Het RASCI-model toegepast in de praktijk van supply chain, operations en logistiek

Het toepassen van de RASCI-methode in de dagelijkse praktijk van de supply chain vereist de nodige kennis en ervaring. BLMC heeft hier speciaal opgeleide professionals voor in dienst dus u kunnen helpen bij de toepassing van RASCI op uw keten.

Download de whitepaper ‘procesverbetering met behulp van RASCI’

Speciaal voor het toepassen van het RASCI-model binnen de supply chain heeft BLMC een whitepaper geschreven met een korte uitleg over het verbeteren van processen aan de hand van dit model.

Download whitepaper rasci

Contact

Bij het correct toepassen van RASCI binnen supply chain, operations en logistiek is professionele hulp geen overbodige luxe. BLMC is hierin gespecialiseerd, onze professionals hebben de kennis en ervaring om u op dit gebied van dienst te zijn. Neem contact op met Maarten Snijders.

Michel van Buren
06-18813050
mvanburen@blmc.nl  
LinkedIn-profiel >

Meld u aan als kandidaat

Onze klanten

BLMC gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close