Onze geschiedenis

‘Je geschiedenis kennen betekent je bewust zijn van je eigen vooroordelen en valkuilen’.

Binnen werving & selectie en executive search is het net als bij voetbal. Nederland kent niet alleen zeventien miljoen bondscoaches maar ook zeventien miljoen recruiters. Binnen zeven seconden nadat we iemand voor de eerste keer zien, vellen we ons oordeel. Een oordeel gebaseerd op iemands eigen (voor)oordelen waar de meeste mensen zich veelal niet van bewust van zijn. Is dat de juiste basis om professioneel te selecteren?

BLMC heeft vanaf de eerste dag van haar bestaan in februari 2000 het selecteren van professionals zeer serieus genomen. De beste selectietechnieken worden ingezet met maar één doel: de juiste persoon in de juiste rol binnen de juiste organisatie.

En dat werkt. Uit onderzoek blijkt dat van de door BLMC geplaatste kandidaten slechts één op de twintig kandidaten binnen een jaar de organisatie weer verlaat. Dan moet u wel even weten dat het gemiddelde, dus zonder de inzet van BLMC, op één op de vijf ligt.

Het investeren in professioneel selecteren aan de poort door BLMC loont zeer de moeite. En dat is onze geschiedenis. We selecteren nu al bijna twintig jaar managers en executives binnen supply chain, operations en logistiek. Dat doen we goed en steeds weer beter omdat we blijven leren van onze eigen geschiedenis.

En natuurlijk hebben we een uitgebreid netwerk waarin we bijzonder veel tijd en energie steken. Want zonder werving geen selectie! Dat heeft de geschiedenis ook wel bewezen. Het gaat om wie je kent en wie jou kent.

Recruitment BLMC