Interim directeuren: professionals voor complexe vraagstukken

  • Wil je als internationaal bedrijf alle buitenlandse vestigingen stroomlijnen en de afdelingen operations en logistiek optimaliseren?
  • Heb je een innovatief product ontwikkeld waarvoor een compleet nieuwe supply chain en automatisering opgetuigd moeten worden?
  • Zorgt een omvangrijke fusie voor een wirwar aan IT-systemen, dienstverleners en productieprocessen?
  • Heeft een van je directeuren besloten elders aan de slag te gaan en wil je van die gelegenheid gebruikmaken om een deel van het bedrijf eens goed te reorganiseren?
  • Kun je als organisatie serieus groeien, maar loop je tegen de grenzen van de productiecapaciteit en het voorraadbeheer aan?

Sommige uitdagingen kun je niet oplossen met de mensen binnen je organisatie. Vaak hebben zij de tijd, ervaring en expertise niet. En als ze die wel hebben, missen ze het vermogen om complexe knelpunten vanuit een groter perspectief te bekijken. Of met een frisse blik.

Juist dát is nodig om omvangrijke, afdeling-overstijgende vraagstukken het hoofd te bieden. Juist daarom kies je voor een interim directeur. En met meer dan 20 jaar ervaring en talloze, succesvol afgeronde interim-opdrachten, zijn wij (en anderen) ervan overtuigd dat een executive van BLMC de beste keus is.

‘Via BLMC kwam Greg op ons pad. Hij stak met kop en schouders boven de andere kandidaten uit. Hij heeft veel internationale ervaring en straalt een natuurlijke, rustige autoriteit uit.’

Ron Bijkersma – Board Member en Corporate Director Human Resources bij Schoeller Allibert

Een ervaren interim directeur voor elk vakgebied

Onze community van interim directeuren bestaat uit mannen en vrouwen die wij stuk voor stuk persoonlijk kennen. Zij hebben ervaring op alle terreinen binnen een organisatie en kijken verder dan de grenzen van een afdeling. Zij weten op welke vlakken de winst te behalen valt en schromen niet om oplossingen voor te stellen die buiten de scope van hun directe opdracht valt, als dat nodig is om de zaak vlot te trekken.

Onze professionals zijn bijvoorbeeld inzetbaar als…

… of elke denkbare combinatie daarvan. Wij gaan graag met je in gesprek over de knelpunten en denken mee over de expertise(s) waar de interim executive over moet beschikken voor deze specifieke klus. Soms blijkt dat op een ander vlak te zijn dan waar het probleem zich aanvankelijk voordoet. Ook dat zullen we je dan laten weten.

Dit is waarom je voor BLMC kiest

BLMC heeft geen kaartenbak met namen waar we lukraak iemand uithalen. Wij nemen onze taak serieus, gaan uitgebreid met de opdrachtgever in gesprek, bekijken het bedrijf en de knelpunten van alle kanten en vragen net zo lang door totdat het probleem helemaal helder is. Pas dan kijken wij welke interim executive uit onze community het meest geschikt is voor deze opdracht.

Daarbij spelen niet alleen expertise en ervaring een rol, maar ook persoonlijkheid: wie past als persoon het beste op deze plek in de organisatie? Want je hebt natuurlijk niets aan een interimmer die in theorie het probleem prima kan oplossen, maar in de praktijk geen klik heeft met medewerkers of bestuurders.

Een interim executive schakel je immers niet zomaar in. Hij of zij moet vaak flinke veranderingen inzetten. Dan is het absolute noodzaak dat de interimmer binnen het bedrijf een goed draagvlak kan creëren om hierin mee te gaan. Je kunt het je niet veroorloven dat de rest van het team de hakken in het zand gaat zetten. Juist daarom besteden wij zoveel aandacht aan het selecteren van de juiste persoon(lijkheid) voor elke afzonderlijke opdracht.

De juiste executive gevonden? Tijd voor het echte werk!

Op de dag dat onze interim directeur bij de klant binnenloopt, is de feitelijke zoektocht afgerond. Maar het eigenlijke werk begint dan pas en ook dat is onze verantwoordelijkheid. Daarom hebben wij vanuit BLMC wekelijks een coachingsgesprek met elke interimmer tijdens de hele opdracht.

Verder organiseren wij iedere maand een training, is er intervisie en 1-op-1 overleg. Onze interim executives kunnen daardoor steeds weer een beroep doen op elkaars kennis en ervaring. Sparren met een collega-directeur die een andere specialisatie of achtergrond heeft, kan dan zomaar het ultieme idee opleveren om een complex probleem op een onverwachte manier te tackelen.

Benieuwd welke interim directeur uit onze community geknipt is voor jullie uitdaging?

Vraag het Sjaak Lekkerkerker. Hij kent alle interim directeuren in onze community persoonlijk en vertelt je graag meer over onze aanpak.

Neem contact op met Sjaak via 06 12 16 32 86 of vul het contactformulier in.

Neem contact op