Interim Management Operations: schakelen tussen mogelijkheden en uitdagingen

Operations management is een cruciale factor voor het succes van je industrie- of groothandelsorganisatie. Maar wat gebeurt er als je bedrijf uit zijn jasje groeit? Of als je verlangt naar vernieuwing, maar het proces hapert op verouderde systemen? Misschien is je operations manager of directeur voor langere tijd afwezig, waardoor je in de problemen komt. Deze situaties kunnen leiden tot stress, verlies van klanten en uiteindelijk winstverlies. Wij weten waar je mee worstelt en dankzij onze jarenlange ervaring voelen we haarfijn aan wat je nodig hebt.

Operations management uitdagingen

  • Je hebt massa’s klanten en de mogelijkheid om flink te groeien, maar het operationsproces knapt uit z’n jasje waardoor je niet op tijd kan uitleveren;
  • Je wilt ingrijpende veranderingen en verbeteringen doorvoeren in je organisatie, maar je mensen hebben niet de tijd of vaardigheden om die taak op zich te nemen;
  • Het operationsproces werkt op zich prima maar met sterk verouderde systemen, je wilt je organisatie toekomstproof maken;
  • Door een bedrijfsovername heb je te maken met verschillende culturen en soms tegenstrijdige werkwijzen, het wordt hoog tijd om alles te stroomlijnen;
  • Je operations manager of directeur is voor langere tijd afwezig: wie neemt zijn of haar taken waar?

Onze interim operations managers en directeuren bieden de expertise en ervaring die je nodig hebt om deze uitdagingen te overwinnen. Of je nu je operationele processen wilt verbeteren, je organisatie toekomstbestendig wilt maken, of gewoon iemand nodig hebt om de taken van een afwezige medewerker waar te nemen, wij hebben de professional die je nodig hebt.

Neem contact met ons op

Blijvende resultaten met Interim Operations Management

Met een interim operations manager of directeur van BLMC haal je iemand in huis die deskundig is en die je de garantie kan geven van een blijvend resultaat. Want wij nemen onze taak serieus en zetten altijd een stap meer. Onze interim community staat voor je klaar om samen dit resultaat te behalen.

We staan dan ook op plek 8 van de Top 20 Beste Interim Management dienstverleners in Nederland (volgens onderzoek van MT/Sprout en de Erasmus Universiteit). Sterker nog: we zijn zelfs het enige bureau in de Top 20 dat gespecialiseerd is in operations management. Wij weten dus waar we het over hebben.

Onze interim operations managers en directeuren: externe expertise

Bij BLMC werken we met een zorgvuldig geselecteerde groep interim managers en directeuren, de BLMC Community. In ons selectieproces kijken wij verder dan kennis en ervaring. We weten namelijk dat kennis en ervaring alleen niet voldoende zijn om toekomstige prestaties te garanderen én te borgen binnen een organisatie. Alle leden van onze community zien, spreken en coachen wij daarom maandelijks en sommige zelfs wekelijks. Daardoor weten we precies wat ieders expertise is, in welke sectoren ze hun ervaring hebben opgedaan en wat voor type managers het zijn.

De kwaliteiten van onze interim operations managers en directeuren

Vaak betreffen het geen klusjes die een van je medewerkers wel even kan oppakken. Hier moet iemand serieus goed in z’n vak zijn en de juiste focus hebben om het resultaat te behalen dat je voor ogen hebt. Onze specialisten hebben hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend. Ze brengen een flinke portie externe deskundigheid mee, hebben een scherpe blik en oog voor de hele organisatie

Oog voor het grote geheel

Onze operations managers en directeuren zien erop toe dat het operationsproces verloopt (of gaat lopen) zoals gepland en dat het bedrijf zijn potentieel bereikt. Ze weten dat de verantwoordelijkheid die bij hun functie hoort aanzienlijk is en richten zich daarom altijd op het grote geheel. Een sterke interim operations manager of directeur kan je bedrijf meer winst, betere resultaten, tevreden klanten, betrokken werknemers en een concurrentievoordeel opleveren.

Vakbekwaamheid als sleutelwoord

We weten wie het beste past bij een klein familiebedrijf en welke man of vrouw zich als een vis in het water voelt bij een grote multinational. We weten welke persoon we moeten inschakelen als een bedrijf is vastgelopen in zijn operationele processen en wie het meest geschikt is om een innovatietraject te leiden. Dankzij deze persoonlijke en intensieve aanpak durven wij te garanderen dat we altijd de juiste persoon selecteren voor een klus.

‘Ik vond het een heel zorgvuldig proces. [De interim manager van BLMC] is inhoudelijk zeer deskundig en kon ons goed begeleiden in de analyse en de vertaling ervan naar de operatie.’ 

Alex van Nifterik – CEO bij Van Nifterik

 “Het scheelt een hoop tijd als BLMC de interim manager selecteert. Bovendien bestaat de kans dat ik de verkeerde interim manager had geselecteerd als ik zelf op zoek moest gaan. BLMC heeft uiteindelijk drie kandidaten voorgesteld. Ik ben ervan overtuigd dat ze alle drie de opdracht hadden kunnen uitvoeren.”

Fred Hooft – Global Logistics Manager bij Swinkels Family Brewers

Op zoek naar een Interim Operations Manager of Directeur?

Of het nu gaat om groei, vervanging of een veranderproces: we gaan graag met je in gesprek over de uitdagingen en knelpunten die er liggen. Grote kans dat we al pratend precies achterhalen wie van onze interim specialisten geknipt is voor jullie operationele vraagstuk.

Bel vrijblijvend met Sjaak Lekkerkerker op: 06 12 16 32 86 of mail naar slekkerkerker@blmc.nl