De Geschiedenis

‘Ken je geschiedenis en je kent jezelf’

Na een korte periode gewerkt te hebben als interim manager bij een productiebedrijf kwam Michel van Buren, oprichter en directeur van BLMC, al snel tot de conclusie dat hij meer geschikt was om de juiste interim managers te selecteren en in te zetten bij opdrachtgevers dan zelf als interim manager actief te zijn.

En zo begon het. Vanaf de eerste dag in haar bestaan sinds 2000 heeft BLMC interim managers ingezet bij middelgrote MKB bedrijven en multinationals. En met meer dan gemiddeld succes. Even los van de financiële crisis kende BLMC Interim Management gedurende de nu bijna twintig jaar een gestage en constante groei. De sterke focus op kwaliteit en resultaat betaalde zichzelf altijd terug.

De BLMC Interim Community, ooit gestart met vijf enthousiaste interim professionals, is nu uitgegroeid tot een interim community met meer dan vijftig leden.

Eigen werkwijze

Er werden gedurende de jaren eigen analyse tools en een eigen verandermethode ontwikkeld, het zogenaamde SscolP model. Een verandermethode waarbij niet alleen de technische aspecten van supply chain management, operations of logistiek een cruciale rol spelen maar ook de factor mens een meer dan gemiddelde rol speelt.

Sinds 2015 verzorgt prof. dr. Rob Blomme, hoogleraar organizational behavior aan de Business Universiteit Nijenrode en zelf een bekwaam interim manager, maandelijks trainingen op het gebied van menselijk gedrag en verandering binnen organisaties.

Speciaal voor nieuwe leden van de interim community is een introductie cursus ‘professioneel interim management voor interim managers in supply chain management, operations en logistiek’ ontwikkeld die gegeven wordt door Hans Baltjes MBA, opleidingsmanager Logistiek & Economie HBO Windesheim.

Interim Challenge

Sinds 2016 heeft BLMC Interim Management de Interim Challenge opgezet. Deze interactieve game daagt interim managers uit te laten zien wat ze waard zijn. Een toonaangevende jury beoordeelt de uitgewerkte business cases en kent de titel ‘interim supply chain manager van het jaar’ toe.

Sjaak Lekkerkerker

De laatste ontwikkeling is dat BLMC Interim Management sinds 2017 een eigen directeur interim management kent en wel Sjaak Lekkerkerker. Sjaak is bijzonder ervaren in het interim vak en heeft vele succesvolle interim opdrachten achter zijn naam staan. Hij is in staat in zeer korte tijd de problematiek van de opdrachtgever te doorgronden, de juiste interim te plaatsen en te begeleiden.

Zonder arrogant te willen zijn, durven wij te stellen dat BLMC toch wel zo langzamerhand een autoriteit is op het gebied van interim management binnen supply chain, operations en logistiek.

(tekst gaat door onder afbeelding)

Groepsfoto BLMC

Verschillende interim management niveaus

Dé interim manager bestaat niet. Aan de ene kant kan interim management ingezet worden om uw organisatie te laten groeien, te veranderen, te verbeteren of tijdelijk te versterken.

Aan de andere kant kan interim management, afhankelijk van het type vraagstuk, ingezet worden op verschillende niveaus binnen de organisatie:

  • Interim excutive
  • Interim manager
  • Interim specialist

Door rollen en niveaus te combineren, ontstaat een logisch geheel.

Interim Executive

Interim excutives worden veel ingezet bij vraagstukken op strategisch, tactisch niveau, bij vraagstukken die van cruciaal zijn voor het voortbestaan van organisaties en waar verandering van mens en organisatie van levensbelang is. Interim excutives van BLMC werken en deken op academisch niveau, hebben zeer veel kennis van en ervaring met het leiden van organisaties in verandering, zijn in staat veranderprogramma’s te ontwerpen en uit te voeren. Binnen BLMC vormen de interim excutives een aparte groep interim managers die met de grootste zorg worden geselecteerd en begeleid bij de uitvoering van hun opdrachten. BLMC interim excutives worden ingezet bij interim changemanagement, interim crisismanagement en interim verbetermanagement.

Interim Managers 

Interim managers van BLMC worden ingezet op leidinggevende of project rollen. Het zijn uitstekende vakmensen die ervaren zijn op het gebeid van supply chain management, operatons of logistiek. En ze hebben meer dan gemiddelde kennis van mens en organisatie op tactisch, operationeel niveau. Interim manager van BLMC worden ingezet bij interim verbetermanagement, interim projectmanagement en interim capaciteitsmanagement.

Interim Specialisten 

Interim specialisten van BLMC hebben veelal geen leidinggevende rol en worden vaak gedurende een project ingezet waarbij hun inbreng veelal specialistische en technisch van aard is. Denk aan het inzetten bij interim projectmanagement en interim capaciteitsmanagement.