Iedere vakantie overkomt het me weer. Als vanzelf. Blijkbaar kan ik het niet laten en zit het in mijn systeem. Ik raak – in zwembroek – aan de praat met iemand die ik net heb leren kennen tijdens een mooie zeiltocht of surfsessie en voor ik het weet hebben we het over waar het kriebelt, wat een volgende stap in hun carrière voor ze zou kunnen betekenen…

Een moment van bezinning

De grap is dat niet iedereen weet dat het nemen van een volgende carrièrestap eigenlijk een hele logische kan zijn. Thuis verkeren we in de waan van de dag en moet er ‘brood op de plank komen’. Maar op vakantie, aan het water, met de zon op je gezicht en totale ontspanning om je heen besef je je opeens dat het kriebelt.

Je praat erover met je partner. Is je huidige functie eigenlijk wel de rol die de komende jaren het beste bij je past? Biedt het de groeimogelijkheden die je verdient?

Rust geeft ruimte in je hoofd om na te denken over die volgende stap. Onvrede komt eerder naar boven. Je durft jezelf eerder een spiegel voor te houden. De zomervakantie is voor veel mensen een ‘reality check’. En gezien de huidige arbeidsmarkt is komende zomervakantie een ideaal moment om je te bezinnen op de toekomst.

Bij BLMC zien we het aantal inschrijvingen en open sollicitaties in de zomermaanden met meer dan 20% toenemen ten opzichte van de maanden de rest van het jaar. En dat is dus ook heel goed te verklaren.

Door groeifases heen breken vraagt vers bloed

De economische voorspoed zorgt ervoor dat bedrijven in supply chain op het moment een enorme groei doormaken. Dat zet organisaties onder druk en brengt de uitdaging mee om door groeifases heen te breken.

Met name het doorbreken van Greiners’ Groeifase 2 naar 3 (en in mindere mate fase 3 naar 4) vraagt op dit moment een bepaald type supply chain managers waarvan in de huidige markt een krapte heerst.

Dat zorgt ervoor dat er op dit moment een aantal mooie vacatures beschikbaar zijn voor mensen die klaar zijn voor een volgende stap in hun carrière. Mensen die kunnen verbinden en draagvlak kunnen creëren bij sales en operations. Mensen die groei kunnen dragen en communicatief ijzersterk zijn. Ben jij zo iemand?

Schrijf jezelf nu in als kandidaat

De zomer komt eraan. Het moment van bezinning is daar. En de kansen voor goede mensen liggen bij ons klaar.

Iedere dag werken wij met passie aan het vinden van de ideale match tussen kandidaat en opdrachtgever. Van eerste oriëntatie tot het zetten van de handtekening. Als langdurige partner, omdat we recruitment zien als liefdesrelatie en niet als het zetten van een transactie.

Tijdens de zomer ontdekken waar jouw volgende stap ligt? Of juist op zoek naar een supply chain professional die groei in een organisatie kan dragen? Meld je aan als kandidaat of neem contact op met Paul Busé via [email protected] voor de mogelijkheden.