Heeft jouw bedrijf een toekomst in de maakindustrie?

De leiders van de Nederlandse maakindustrie komen in maart samen op de beurzen ESEF Maakindustrie & Technishow. Met de huidige ontwikkelingen in de wereld hebben machinebouwers, maakbedrijven en hun toeleveranciers met veel uitdagingen te maken. Op de beurs zijn antwoorden te vinden. Hoe blijf je als bedrijf in deze wereld op koers? En wat is ervoor nodig om over vijf jaar ook nog relevant en succesvol te zijn?

Lees meer

Sales & Operations Planning (S&OP) succesvol implementeren

Breng vraag en aanbod in balans

Met de vele ketenverstoringen van tegenwoordig, is het lastig om vraag en aanbod met elkaar in balans te brengen. S&OP biedt hiervoor een uitstekende methode.

Lees meer

Hoe Koppert de keten verduurzaamt

Koppert kweekt, verpakt en verscheept natuurlijke plaagbestrijders naar meer dan 100 landen. De ‘productie’ van dit levende materiaal en de geconditioneerde zendingen leiden tot een uitdagende supply chain, waarin het balanceren van vraag en aanbod een kritische klus is. Hoe gaat Koppert met deze uitdagingen om?

Lees meer

Hoe neem je als supply chain directeur de regie?

Soms kom je iemand tegen die precies zegt wat jij dacht. Zo’n moment had ik toen ik Martijn Bonte, COO van Kramp en SCM-director van het jaar 2023, zag spreken op ICT & Logistiek. Zijn belangrijkste boodschap: neem als supply chain directeur de regie, werk samen en kijk vooruit. Dat is natuurlijk mooi gezegd, maar hoe doe je dat?

Lees meer

Hoe maak jij je ambities voor 2024 waar?

Veel bedrijven maken in januari plannen voor verbeteringen en investeringen. Heb je daar de juiste expertise voor in huis? Iemand die de materie begrijpt, het hele project organiseert, mensen meeneemt en de doelen bereikt? En die ook zorgt voor waterdichte formele afspraken?

Lees meer

Distributienetwerk aansluiten op strategie

Veel bedrijven denken nu aan near-sourcing of insourcing, door de aanhoudende geopolitieke spanningen in de wereld. In 6 stappen zorg je dat jouw distributienetwerk aansluit op je strategie en de wereld om je heen.

Lees meer

Werkkapitaal optimaliseren in 4 stappen

Hoeveel geld zit er bij jouw bedrijf vast in voorraden? Bij veel bedrijven zijn voorraden te hoog, waardoor er te weinig cash overblijft voor de nodige uitgaven. Zeker nu de rente stijgt, is dat een kritische situatie. Hoe breng je je werkkapitaal weer in balans? Edwin Steenbrink, business partner en supply chain consultant bij BLMC, gidst je in 4 stappen naar optimaal werkkapitaal.

Lees meer

Ketensamenwerking is hot: hier moet je op letten

Steeds meer bedrijven vragen ons om hen te helpen met het opzetten of uitbreiden van ketensamenwerking. Dat is geen toeval. De vele verstoringen in de keten maken een goede samenwerking met ketenpartners almaar belangrijker. Daarbij moet je wel op een paar zaken letten.

Lees meer