Een terugblik op het duurzaamheid event

Donderdag 13 juni organiseerden we een inspirerend event over de duurzame waardeketen. CSRD is een feit en het bleek dat al veel organisaties al een heel eind op weg zijn met rapporteren. Aan de hand van presentaties, break-out sessies en een borrel werden nieuwe inzichten gedeeld, van zowel BLMC als de bezoeker. 

Een integrale duurzaamheidsambitie en CSRD

Michel begon de middag met een presentatie over en helder stappenplan voor de aanpak van CSRD, waarin het opstellen van een duurzaamheidambitie centraal stond. Een cruciaal punt om te kijken waar je als organisatie staat op het gebied van duurzaamheid en waar je heen wilt gaan.

Aan de hand van een aantal voorbeelden bleek dat het opstellen van een ambitie voor CSRD sterk afhangt van jouw bedrijfsstrategie en ‘inner why’. Bovendien moet je bij het opstellen van die ambities ook kijken naar de business opportunity’s. Welke kansen geeft duurzaamheid? Kun je daar op concurreren? Wat doe je hier vervolgens mee? Vragen die ook tijdens de break-out sessies werden besproken en leidden tot interessante discussies.

De value chain analyse van CSRD

Ook Raphaël gaf een duidelijke uitleg over de waardeketen analyse. Want bij de meeste organisaties, moet de meeste data uit de keten worden gehaald op het gebied van duurzaamheid. Hij vertelde hoe je de materialiteit bepaalt van alle datapunten en hoe dit een baseline vormt voor de dubbele materialiteitsanalyse.

De stappen van Wassenburg

Tot slot gaf Cyrelle van Wassenburg Medical een kijkje in de praktijk. Een leerzaam verhaal, waar de bezoekers van onder de indruk waren. Ze gaf praktische inzichten en deelde de uitdagingen die zij tot nu toe waren tegengekomen. De stappen die al waren gezet, en die nog moesten komen, werden uitgelicht en een duidelijke duurzaamheidambitie kwam naar voren.

Het was een interessante en gezellige middag, waarbij veel bezoekers aangaven mooie ‘takeaways’ mee te nemen en in te zetten in hun eigen CSRD rapportage.

csrd

Had jij er ook bij willen zijn?

Dat kan! Want 24 oktober 2024 organiseren wij een tweede event. Ook dit event zal gaan over de duurzame waardeketen en CSRD. Ben jij er bij?

Geef je op voor 24 oktober!

Gerelateerde nieuwsberichten

Jarenlang werd de supply chain ervaren als een ondergeschoven kindje, maar inmiddels staat het steeds meer op de bestuursagenda. Door externe disruptie, zoals corona, oorlogen of vanwege de economie, is het belangrijker geworden om de supply chain af te stemmen op de omgeving. Dat besef is er, en dat bleek ook tijdens het Director Event van Supply Chain Magazine op 20 juni.