Supply chain manager met gevoel voor familiebedrijf

  • Onderwerp: Recruitment
  • Bedrijf: Condor Carpets
  • Branche: industrie
  • Jaar: 2019
  • Betrokken vanuit BLMC: Paul Busé, directeur recruitment en senior recruiter

Nieuwe functie bij groeiend bedrijf

De Condor Group is één van de grootste tapijtproducenten van Europa met een productie van meer dan 130 miljoen m² textiele vloerbedekking per jaar. Het is een familiebedrijf met een stevige historie en sterke betrokkenheid van de directie. Condor Carpets is een belangrijk onderdeel van de groep. Het produceert kamerbrede tapijtproducten voor residentiële en contracttoepassingen. De wereldwijde distributie vindt voornamelijk plaats via groothandels, winkelketens en industriële afnemers.

Het bedrijf groeit hard. Er is een nieuw distributiecentrum gebouwd, drie jaar geleden werd een bedrijf overgenomen en er staat nog een bedrijfsovername op stapel. Door de groei wordt het belangrijk om de supply chain functie formeel vorm te geven en het planningsproces te structureren. Hiervoor wordt een stevige supply chain manager gezocht.

Professionaliseren met respect voor aanwezige expertise

HR-manager Harm Hulleman van Condor Carpets legt uit hoe belangrijk de juiste persoonlijkheid is in deze functie: ‘Het is een echt familiebedrijf en de directie is zeer nauw betrokken bij de operatie. De eigenaar runt het bedrijf met zijn drie zoons die het bedrijf op termijn zullen overnemen. Samen zijn zij verantwoordelijk voor alles, van de inkoop tot en met het klantcontact. De organisatie is echter zo groot geworden, dat het niet meer te doen is om alles zelf aan te sturen. Vandaar de behoefte aan een manager die verantwoordelijk wordt voor de supply chain processen en de planning, en die de groei operationeel in goede banen kan leiden.’

‘Paul Busé gaat niet over een nacht ijs. Hij spreekt uitvoerig met de directie om goed te doorgronden hoe ze deze nieuwe functie voor zich zien en wat ze willen bereiken. Hij ziet ook hoe belangrijk het is om zorgvuldig binnen het familiebedrijf te opereren. De vader en zoons staan met hun voeten sterk verankerd in het bedrijf en nemen goede beslissingen op basis van hun ondernemerschap. Het loslaten van een deel daarvan zal moeilijk zijn en kan alleen met volledig vertrouwen in de nieuwe manager.’

De selectie

Uit zijn brede netwerk stelt Paul vier kandidaten voor, waarvan er drie op gesprek gaan bij Condor Carpets. Harm Hulleman: ‘Hij kwam met goede kandidaten. Zijn netwerk is goed, hij heeft grondig geïnventariseerd wat voor persoonlijkheid er nodig was en met zijn kennis over supply chain management kon hij goed beoordelen welke capaciteiten de kandidaat moest hebben.’ Na de gesprekken van deze drie kandidaten met HR-manager Harm Hulleman en de directie, komt Hans Varwijk als meest geschikte kandidaat uit de bus. In februari 2019 is hij gestart als Supply Chain Manager bij Condor Carpets.

 

Gerelateerde nieuwsberichten