Supply Chain Zomerboost

In veel bedrijven zijn juli en augustus net iets rustiger dan de rest van het jaar. Een uitgelezen kans om eens kritisch naar uw supply chain te kijken en verbeterpunten aan te pakken. Wellicht kan een interim manager u daarbij helpen. Waar moet u dan op letten?

Er kunnen vele redenen zijn om uw supply chain onder de loep te nemen. Misschien ervaart u dat het ‘niet lekker loopt’. Voorraden lopen op, marges lopen terug, misschien snoept een concurrent klanten af of rommelt het in de interne organisatie. Het kan ook zijn dat u juist kansen ziet waar u de organisatie voor wilt klaarstomen. Groeimogelijkheden, nieuwe marktsegmenten of de overname van een concurrent bijvoorbeeld.

De mogelijkheden van een interim manager

Wanneer u concludeert dat u iets wilt veranderen, kan het zinvol zijn daarbij een interim manager in te schakelen. Dit zijn professionals die bij uitstek in staat zijn in een korte tijd een situatie te analyseren, een aanpak te formuleren en de benodigde veranderingen te implementeren. Daarbij betrekken ze directie, management en medewerkers om te zorgen dat de veranderingen ook gedragen worden en structureel zijn. Zou een interim manager u kunnen helpen? En waar moet u dan op letten?

1. Stel uzelf deze vragen voordat u een interim manager inschakelt

Is er een situatie die u zelf niet kunt oplossen, dan kan een interim manager zeer waardevol zijn. Denk wel goed na voordat u deze stap zet. De komst van een ‘externe’ kan ook onrust geven en het is een tijdelijke kostenpost, dus het is belangrijk om goed te overwegen of dit de juiste oplossing voor u is. Met deze korte checklist kunt u dat snel bepalen.

2. Wat is een goede interim manager?

Interim management is een vak en toch mag iedereen zich zo noemen; het is een vrij beroep. Het is daarom erg belangrijk om de juiste persoon te selecteren. Dit zijn de vijf belangrijkste kenmerken van een goede interim manager.

3. Een persoon die past bij uw situatie

Wanneer u een interim manager inschakelt, wilt u dat deze precies de kennis, ervaring en persoonlijkheid heeft waarmee hij of zij uw probleem kunt oplossen. Aan een schaap met vijf poten heeft u niets. Hoe bepaalt u van tevoren of deze persoon uw organisatie verder gaat helpen? Dat leest u hier.

Wilt u eens sparren over de mogelijkheden? Ik ga graag met u in gesprek, wat de vraag ook is. En als u een producent bent van ijsjes of frisdrank: ook na de zomer sta ik u graag te woord.