Een terugblik op het duurzaamheid event

Donderdag 13 juni organiseerden we een inspirerend event over de duurzame waardeketen. CSRD is een feit en het bleek dat al veel organisaties al een heel eind op weg zijn met rapporteren. Aan de hand van presentaties, break-out sessies en een borrel werden nieuwe inzichten gedeeld. 

Lees meer

SCM director event

Een wendbare supply chain creëren én behouden

Jarenlang werd de supply chain ervaren als een ondergeschoven kindje, maar inmiddels staat het steeds meer op de bestuursagenda. Door externe disruptie, zoals corona, oorlogen of vanwege de economie, is het belangrijker geworden om de supply chain af te stemmen op de omgeving. Dat besef is er, en dat bleek ook tijdens het Director Event van Supply Chain Magazine op 20 juni.

Lees meer

dubbele materialiteit

Zo maak je een dubbele materialiteitsanalyse

In de berichtgeving over de duurzaamheidswetgeving CSRD komt een begrip steeds terug: de dubbele materialiteitsanalyse (DMA). Het is de spil van het duurzaamheidsrapport en daarom verdient de DMA voldoende aandacht. Wat is het, hoe maak je zo’n analyse en wat doe je er vervolgens mee?

Lees meer

traag en winstgevend groeien

Gestaag en winstgevend groeien, zo doe je dat

Groei is goed, maar te snel groeien brengt risico’s met zich mee. De meeste bedrijven die onze hulp inroepen, stellen dat ze vooral gestaag en winstgevend willen groeien. Ook als de omstandigheden om je heen niet meezitten. Of als de markt verandert. Je hebt dan een wendbare en weerbare organisatie nodig. Daarvoor zijn de volgende 5 ingrediënten onmisbaar.

Lees meer

Fleet management bij Action: afstemmen op sterke groei

Action heeft een fijnmazig distributieapparaat en vervoert zijn producten met maar liefst 1.300 eigen trailers. De winkelketen groeit hard en daarom moet Action deze trailervloot optimaal inzetten en onderhouden. De snelle groei maakt het lastig om dat samen met de trailerleverancier te organiseren. BLMC zorgt voor een expert die de situatie analyseert, oplossingen uitwerkt én implementeert.

Lees meer

CSRD-rapportage gedoe? Dit levert het op!

De CSRD verplicht de komende jaren steeds meer bedrijven om grondig te rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. Dat is een boel werk. Maar wat zijn de voordelen van het rapporteren over de environmental, social en governance aspecten (ESG) die de CSRD verplicht stelt?

Lees meer

10 tips om S&OP te verbeteren

Wat is de beste aanpak om tegelijkertijd servicelevels te verbeteren, voorraden te beheersen en kosten te verlagen? 10 tips om Sales & Operations Planning (S&OP) te laten slagen!

Lees meer

Voor elke productie-uitdaging een oplossing

Sinds het begin van 2024 krijgen we steeds meer aanvragen voor interim managers in productie. Is er een epidemie van slecht functionerende productiemanagers of is er wat anders aan de hand? En wat kun je eraan doen?

Lees meer

De do’s en dont’s van IT-projecten

Hoe kies je het juiste systeem dat bij jouw situatie past? En hoe zorg je dat iedereen er ook mee gaat werken? Frans is bij BLMC een van de projectmanagers die IT-projecten bij klanten begeleidt. Hij onthult de do’s & dont’s.

Lees meer