Distributienetwerk aansluiten op strategie

Veel bedrijven denken nu aan near-sourcing of insourcing, door de aanhoudende geopolitieke spanningen in de wereld. In 6 stappen zorg je dat jouw distributienetwerk aansluit op je strategie en de wereld om je heen.

Lees meer

Werkkapitaal optimaliseren in 4 stappen

Hoeveel geld zit er bij jouw bedrijf vast in voorraden? Bij veel bedrijven zijn voorraden te hoog, waardoor er te weinig cash overblijft voor de nodige uitgaven. Zeker nu de rente stijgt, is dat een kritische situatie. Hoe breng je je werkkapitaal weer in balans? Edwin Steenbrink, business partner en supply chain consultant bij BLMC, gidst je in 4 stappen naar optimaal werkkapitaal.

Lees meer

Ketensamenwerking is hot: hier moet je op letten

Steeds meer bedrijven vragen ons om hen te helpen met het opzetten of uitbreiden van ketensamenwerking. Dat is geen toeval. De vele verstoringen in de keten maken een goede samenwerking met ketenpartners almaar belangrijker. Daarbij moet je wel op een paar zaken letten.

Lees meer

Ketensamenwerking gestructureerd aanpakken

De wereld om ons heen verandert en stelt elk bedrijf voor uitdagingen. Je moet vaak snel schakelen. Dat lukt alleen als je een goede samenwerking in je keten hebt, zowel binnen je bedrijf als met externe ketenpartners.

Lees meer

Regeren is vooruitzien – juist in de supply chain

Het jaarlijkse Trenddiner van Supply Chain Magazine benadrukte ook dit jaar: juist in de supply chain moet je vooruit blijven kijken. Jeroen Both, Directeur Consultancy van BLMC, vertelde in zijn trendlezing hoe supply chain directeuren en managers dat kunnen doen. Zo krijg ook jij grip op de toekomst.

Lees meer