BLMC
Werving & Selectie

Contact

BLMC Hoevelaken

Hogebrinkerweg 19
3871 KM Hoevelaken


0522 - 24 22 24 
info@blmc.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsberichten
op5-7-2017 14:00
573 bekeken | 0 reacties
Nieuws overzicht

Supply chain strategie

Wilt u een supply chain strategie definiëren? Wilt u een strategie ontwerpen die echt werkt? Of wilt u uw keten aanpassen aan de markt die aan het veranderen is? Dan is BLMC het bureau dat de kennis in huis heeft om uw keten aan te passen en te optimaliseren. Een effectieve supply chain strategie geeft u voorsprong op uw concurrenten.

Even tussendoor: wat is supply chain management eigenlijk?

BLMC is binnen supply chain management, operations en logistiek gespecialiseerd in:

Supply Chain Management is een relatief nieuwe en sterk opkomende managementtechniek. De definitie van supply chain management is:

‘Management activiteiten die gericht zijn op de coördinatie van verschillende eenheden binnen de keten, binnen en buiten de organisatie; zoals klanten en leveranciers. Doel is om de gehele keten te optimaliseren als ware het één eenheid is, in plaats van elke eenheid afzonderlijk te optimaliseren. Het uiteindelijke doel is het optimaal (blijven) bedienen van de klant en het creëren van shareholders value.’

Een strategie ontwerpen en optimaliseren

Een supply chain is een aaneenschakeling van schakels die, al dan niet virtueel, met elkaar verbonden een keten vormen. Uiteindelijk moet die aaneenschakeling van schakels een bepaald product of een bepaalde dienst voortbrengen waar klanten behoefte aan hebben. Het voortbrengen van dat product of dienst door die keten moet plaatsvinden vanuit een bepaalde visie en focus, oftewel de bedrijfsstrategie. 

Managers en directeuren zijn grootgebracht met de theorie van Tracey & Wiersma. Bedrijven formuleerden hun visie en focus namelijk op dit beroemde model. Was het bedrijf productleider, kostenleider of koos het bedrijf voor het uitblinken in klantencontact?

Anno 2020 zijn het niet meer bedrijven die met elkaar concurreren, maar zijn het de supply chains die met elkaar concurreren. Om per supply chain te kunnen concurreren, moet er een strategie voor iedere keten gedefinieerd zijn. BLMC weet hoe. Een keten bedient namelijk een bepaalde markt. Afgeleid van de business strategie worden per product marktcombinatie richtinggevende factoren bepaald waarmee de keten wordt aangestuurd. Door het definiëren van richtinggevende factoren per keten werken uiteindelijk alle afdelingen binnen een organisatie goed samen. Dit vormt daarmee de basis voor de samenwerking met klanten en leveranciers.

Een strategie definiëren op methodisch verantwoorde wijze

Om supply chain management binnen bedrijven en daarbuiten te optimaliseren, heeft BLMC de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC ontwikkeld. De module Supply Chain Strategie maakt hier deel van uit. Door methodisch te werken, worden uiteindelijk de beste resultaten geboekt.

Neem contact met BLMC op

Check uw supply chain strategie met behulp van de Supply Chain Check

BLMC heeft twee wetenschappelijk onderbouwde methodes ontwikkeld om uw supply chain strategie te checken:

  1. Supply Chain Check Pro >
  2. Supply Chain Check Light >

BLMC als partner bij Supply Chain Optimalisatie

De groep supply chain consultants binnen BLMC die dagelijks bezig zijn met vraagstukken op het gebied van supply chain optimalisatie, zijn getraind en ervaren in het werken met de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC. De consultants zijn gecertificeerd om één of meerdere modules bij opdrachtgevers te kunnen toepassen.

De modules van de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC zijn:

Bekijk praktijkcase

Prof. Dr. Jack van der Veen, hoogleraar Supply Chain Management Business Universiteit Nyenrode, is samen met BLMC, initiatiefnemer van het Supply Chain Excellence Leaderschip Platform (SCELP). Binnen SCELP zijn supply chain directeuren van grote en middelgrote ondernemingen actief die samen vraagstukken op het gebied van supply chain management bespreken en uitwerken.

Binnen SCELP wordt altijd één van de kernthema’s uit het supply chain vak besproken. Deze kernthema’s zijn supply chain strategie, supply chain infrastructuur of supply chain leiderschap en gedrag. De door BLMC ontwikkelde methode is namelijk uniek in de markt. BLMC onderscheidt zich van haar concurrenten door zich naast de technische kant van supply chain optimalisatie, ook te richten op de menselijke kant van supply chain management en optimalisatie.

Download rapport de Nationale Supply Chain Monitor

Jaarlijks voert BLMC in samenwerking met Business Universiteit Nyenrode het wetenschappelijke onderzoek ‘de Nationale Supply Chain Monitor’ uit.

Download onderzoek NSCM

Contact over Supply Chain Strategie

Eens van gedachten wisselen over uw supply chain strategie? Neem dan contact op met onze supply chain consultant Maarten Snijders.

Michel van Buren
06-18813050
mvanburen@blmc.nl
LinkedIn-profiel >

Onze klanten

BLMC gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close