Portfolio Michel van Buren

Michel van Buren is een beetje de vreemde eend in de bijt binnen de wereld van supply chain, operations en logistiek. Na zijn middelbare school koos hij er voor om een HBO opleiding voor maatschappelijk werker aan de Christelijke Sociale Academie in Kampen te gaan volgen. Daar leerde hij hoe je gedrag van mensen kunt verklaren en vooral kunt beïnvloeden. Michel specialiseerde zich destijds in het gedrag van mensen in relatie tot de groepen waarin ze werken en leven omdat die groep grote invloed heeft op het denken en doen van mensen.

Na vijf jaar gewerkt te hebben in de non profit sector maakte Michel een radicale keuze en volgde zijn hart, hij stapte over als ‘jongste bediende’ naar de profit sector en kwam in dienst bij logistiek dienstverlener Tielbeke.

Over zijn ervaringen met solliciteren als ‘non-profit jongen’ die de overstap wilde maken naar de profit sector, schreef hij het boek ‘creatief en effectief solliciteren’. Een bijzonder interessante en leerzame periode brak aan. Tevens pakte Michel een academische opleiding op en ging hij op parttime basis bedrijfskunde studeren.

Om zich verder in het gedrag van organisaties te verdiepen, rondde Michel in 1995 een MBA opleiding af. Na ruim twaalf jaar in loondienst gewerkt te hebben in de wereld van supply chain en logistiek, onder andere als directeur, richtte hij in 2000 BLMC op.

Nu, bijna twintig jaar later, is BLMC als toonaangevend bureau in de wereld van supply chain, operations en logistiek actief met supply chain optimization, recruitment en interim management.

Michel is verantwoordelijk voor de activiteiten van BLMC Supply Chain Optimization en Solventure tooling & analytics in Nederland. Hiermee heeft hij echt zijn passie gevonden: supply chain management, waar sales & operations planning een belangrijk onderdeel van uit maakt, binnen en tussen bedrijven optimaliseren.

Dit is pas bedrijfskunde pur sang, hier komt alles samen, mensen, processen en middelen. Daar ligt zijn kracht.

Referenties

Gepubliceerde artikelen door Michel

In onze maandelijkse nieuwsbrief deelt Michel zijn kennis, visie en ervaring. Bekijk hier de meest recent gepubliceerde artikelen van Michel.

Contact opnemen met Michel?

Neem rechtstreeks contact op of vul onderstaand formulier in

Mobiel: 06 18 81 30 50

E-mail: [email protected]

Linkedin >