Michel van Buren focust zich binnen het supply chain specialisten team op de modules ‘leiderschap & gedrag’ en ‘S&OP’. Om supply chain management goed te implementeren, is het van groot belang dat alle betrokkenen goed met elkaar samenwerken. Dat lijkt een open deur, maar in de praktijk komt Michel het nog geregeld tegen dat samenwerking te wensen over laat. Tegengestelde belangen in de keten maken samenwerken soms lastig weet Michel. Maar een goede uitvoering van supply chain management is de dialoog aangaan en gezamenlijk het einddoel, het maximaliseren van klantwaarde tegen lagere kosten, behalen.

Het mooiste aan zijn baan vindt Michel twee aspecten. Allereerst het moment waarop hij na een jaar een bedrijf uitloopt en de organisatie er weer positief voor staat. Daarnaast vindt hij het geweldig om keer op keer van de mensen die eerst op de achtergrond staan de onbekende krachten te ontdekken en ze uiteindelijk te zien opbloeien. Dat laat maar weer eens zien wat leiderschap, met specifieke aandacht en mensen op de juiste plek zetten, kan betekenen voor organisatie en medewerkers.

Naast zijn werk is Michel vaak achter zijn drumstel of een boek te vinden. En in de zomer geniet hij graag van festivals als Pinkpop en North Sea Jazz. En, kijk niet op als je hem bij concerten van Tiësto of Armin van Buuren tegenkomt.

Zelf organiseert Michel ook graag evenementen en bijeenkomsten. Zo is hij:

  • Initiatiefnemer managementcongres ‘Survival of The Fittest’
  • Medeoprichter Supply Chain Excellence Leadership Platform (SCELP)
  • Medeorganisator en jurylid ‘Supply Chain Professional van het jaar’
  • Initiatiefnemer voor maandelijkse training interim managers ‘BCademy’
  • Organisator van de jaarlijkse ‘Interim Challenge’
  • Organisator van de twee-maandelijkse inspiratiesessie voor relaties, ’Succesvol supply chain management implementeren’

Ervaring

Vanaf zijn eerste studie, Maatschappelijk Werk, is Michel al geïntrigeerd door het thema gedrag en de wijze waarop dat mensen kan beïnvloeden. Nog voor zijn dertigste belandde hij in de logistiek, waar hij verschillende management functies heeft vervuld. Om zich naast het gedrag van mensen ook te verdiepen in het gedrag van organisaties heeft Michel in deze fase een MBA-opleiding gevolgd en afgerond.

Zijn verbazing over de geringe aandacht voor gedrag binnen logistiek en supply chain lag in 2000 ten grondslag aan de oprichting van BLMC. Met haar diensten supply chain optimalisatie, executive search, recruitment en interim management is het bedrijf in bijna twintig jaar tijd uitgegroeid tot een autoriteit in de markt.

Contact

Michel van Buren
Mobiel: 06-18813050
Linkedin >