Michel van Buren is vaak het eerste contact bij een supply chain optimalisatietraject. Hij inventariseert wat BLMC Supply Chain Optimization voor uw bedrijf kan betekenen, welke onderdelen van de SCOMB-methode vooral van toepassing zijn en welke Senior Supply Chain Specialist het best bij uw behoefte past. Zijn specialisme in projecten ligt op de terreinen leiderschap & gedrag en S&OP.

Over het vak

‘Om supply chain management goed te implementeren, is het van groot belang dat alle betrokkenen goed met elkaar samenwerken. Dat lijkt een open deur, maar in de praktijk kom ik geregeld tegen dat samenwerking te wensen over laat. Tegengestelde belangen in de keten maken samenwerken soms lastig. Maar een goede uitvoering van supply chain management is de dialoog aangaan om gezamenlijk het einddoel te behalen: het maximaliseren van klantwaarde tegen lagere kosten.’

‘Twee aspecten van mijn werk vind ik het allermooiste. Ten eerste om mensen hun kracht te zien ontdekken en te zien opbloeien. Dat laat zien wat leiderschap, aandacht geven en mensen op de juiste plek zetten, kan betekenen voor organisatie en medewerkers. Daarnaast kan ik erg genieten van het moment dat ik na de afronding van een project een bedrijf uitloop en de organisatie er weer positief voor staat.’

Achtergrond en ervaring

Vanaf zijn eerste studie, Maatschappelijk Werk, is Michel al geïntrigeerd door het thema gedrag in organisaties. Nog voor zijn dertigste koos hij voor de logistiek, waar hij verschillende managementfuncties vervulde. Daarna deed hij nog een studie Bedrijfskunde, een MBA en masterclass in Change Management en een Supply Chain Management Masterclass aan Nyenrode Business Universiteit. Zijn verbazing over de geringe aandacht voor gedrag binnen logistiek en supply chain lag in 2000 ten grondslag aan de oprichting van BLMC.

Wat je nog meer zou willen weten

Naast zijn werk is Michel vaak achter zijn drumstel te vinden. In de zomer geniet hij graag van festivals als Pinkpop en North Sea Jazz en kijk niet op als je hem bij concerten van Tiësto of Armin van Buuren tegenkomt.

Zelf organiseert hij ook graag evenementen in zijn eigen vakgebied, zoals Inspiratiesessies, het Supply Chain Excellence Leadership Platform en deelname als partner aan diverse congressen. Bekijk hier een recent overzicht van zulke evenementen.

Gepubliceerde artikelen door Michel

Referenties

Contact opnemen met Michel?

Neem rechtstreeks contact op of vul onderstaand formulier in

Mobiel: 06 18 81 30 50

E-mail: [email protected]

Linkedin >