Supply chain analyse

De opbrengsten van een effectieve en efficiënte supply chain zijn groot; lagere kosten, duurzamer werken, beter inspelen de wensen van de klant. U versterkt uw positie in de markt en bent beter in staat om in te spelen op veranderingen. Om uw supply chain te kunnen optimaliseren, is het belangrijk om te weten waar u staat. Daarom begint elke verbetering met een grondige analyse.

Starten met een globale check

De Supply Chain Analyse Light heeft als doel om managers en directeuren snel inzicht te geven in de conditie van hun supply chain. Slechts 18 vragen zijn er nodig om een eerste indruk te krijgen. Na het invullen van de online vragen stellen we uw persoonlijke rapport op met daarin uw niveau op de supply chain ladder en uw score per focusgebied. We lichten uw score graag toe in een telefonisch gesprek.

Naar de gratis analyse (3 min)

Het echte werk: Supply Chain Analyse PRO

Om echt verbeteringen in gang te zetten, is een maatwerk analyse nodig. Daarvoor bieden we u graag een supply chain analyse PRO aan. Deze is opgebouwd rond zes thema’s:

  • de markt
  • uw strategie
  • organisatie & processen
  • systemen
  • de inzet van resources zoals mensen, machines en materiaal
  • de organisatiecultuur

We starten met een globale kwantitatieve analyse en gaan daarna verder de diepte in. Een belangrijk onderdeel zijn de interviews met verschillende personen op verschillende niveaus. De analyse wordt altijd uitgevoerd onder leiding van een ervaren Senior Supply Chain Professional van BLMC. Het resultaat is een stappenplan met concrete adviezen om uw supply chain te verbeteren.

Wilt u daarmee aan de slag? Dan definiëren we samen met u de prioriteiten in de verbeterprojecten, waarbij we rekening houden met de urgentie van de verbetering en de impact op uw organisatie. Er is maar één doel: de prestaties van uw supply chain verbeteren.

Praktijkvoorbeeld

Katun, de grootste leverancier van kopieerinkt ter wereld, werkt in een markt die flink in beweging is. De concurrentie wordt steeds groter en klanten verkiezen een lage prijs boven een hoge kwaliteit. De supply chain organisatie zou flink verbeterd moeten worden om te kunnen beantwoorden aan deze veranderende omstandigheden. Om te bepalen waar de organisatie staat en waar de verbeterpunten liggen heeft het bedrijf haar supply chain laten analyseren.

Lees de praktijkcase van Katun

Toe aan een Supply Chain Analye PRO?

Weet u ook dat uw supply chain verbeterd kan worden en zou u graag eens laten onderzoeken wat de belangrijkste verbetermogelijkheden zijn? Neem dan contact op. We vertellen u graag meer!

Liever eerst een globale check doen? Vul dan de Supply Chain Analyse Light in.

Naar de Supply Chain Analyse Light (3 min)