BLMC
Werving & Selectie

Contact

BLMC Hoevelaken

Hogebrinkerweg 19
3871 KM Hoevelaken


0522 - 24 22 24 
info@blmc.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsberichten
op5-7-2017 14:00
573 bekeken | 0 reacties
Nieuws overzicht

Meet de supply chain prestaties met behulp van de Supply Chain Check Pro

Wilt u door een onafhankelijk partij een uitgebreid en objectief oordeel laten vellen over de prestaties van uw keten? Dan beschikt BLMC over de juiste professionals die de kennis, ervaring en tools hebben om uw supply chain op een objectieve manier te analyseren.

Hoe voeren wij de Supply Chain Check Pro uit?

De Supply Chain Check Pro van BLMC heeft een kwantitatieve en kwalitatieve component. De kwantitatieve component bestaat uit een uitgebreide checklist die door meerdere personen uit verschillende lagen van uw organisatie ingevuld dient te worden. De uitkomsten van dit onderzoek worden door ons volgens een bewezen model geanalyseerd. Op basis van de uitkomsten vinden vervolgens interviews plaats met de personen die de vragenlijst hebben ingevuld. Door het combineren van kwantitatief en kwalitatief onderzoek kunnen wij een objectief resultaat garanderen. Eventueel is het mogelijk om in overleg met u additionele data analyses uit te voeren en toe te voegen aan het onderzoek.

Op basis van het initiële onderzoek worden knelpunten geïdentificeerd, waarna wij hypotheses opstellen en bijbehorende modellen presenteren die gebruikt kunnen worden om deze tekortkomingen te elimineren.

Uiteindelijk presenteren wij de uitkomsten aan u als opdrachtgever. De onderzoeks- en analysefase worden vertaald naar een stappenplan dat gebruikt kan worden om de prestaties van uw keten te verbeteren. De optimalisatiestappen worden gedefinieerd op basis van een afweging tussen de mate van impact en de mate van urgentie voor uw organisatie.

De onderzoeksfase van de Supply Chain Check Pro neemt, afhankelijk van de grootte van de organisatie, maximaal vijf dagen in beslag.

De opbouw van de Supply Chain Check Pro

De Supply Chain Check Pro is opgebouwd rond zes thema’s:

  1. Markt. Hoe opereert uw organisatie in de markt?
  2. Strategie. Welke rol speelt strategie in uw organisatie?
  3. Organisatie & processen. Hoe zijn de marktpositie en de strategie vertaald naar de inrichting van uw organisatie?
  4. Systemen. Welke rol spelen IT-systemen binnen uw organisatie?
  5. Middelen. Hoe gaat de organisatie om met mensen, machines en materialen?
  6. Cultuur. Welke waarden, normen, visies en gedragingen bepalen uw bedrijfsvoering?

Deze thematische en integrale opzet onderscheidt de Supply Chain Check Pro van veel andere organisatiescans die vaak beperkt zijn tot de algemene vakinhoudelijke aspecten op het gebied van logistiek en supply chain. De Supply Chain Check Pro kijkt namelijk ook naar de context van iedere organisatie. Denk aan de mate waarin de organisatie en processen aansluiten op de vraag vanuit de markt. Of denk aan de manier waarop de bedrijfsstrategie is vertaald in een supply chain-strategie. En natuurlijk hoe deze strategie in de praktijk wordt uitgevoerd en effectief is vanuit het perspectief van de klant. Maar ook de thema’s middelen en cultuur, met aandacht voor leiderschap en samenwerking, komen aan bod en zijn uniek en kenmerkend voor onze aanpak. Daarmee behandelt de Supply Chain Check Pro zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ kant van elke organisatie. Componenten die in onze visie even belangrijk zijn bij de optimalisatie van ketens.

Een praktijkvoorbeeld van de Supply Chain Check Pro

Katun heeft aan de hand van de Supply Chain Check Pro de supply chain prestaties door BLMC laten meten. De uitkomsten zijn aan het management gepresenteerd. Lees deze interessante casus:

Doe nu gratis de Supply Chain Check Light

Wilt u de kracht van de Supply Chain Check Pro zelf ervaren? Maak dan nu een snelle analyse van uw supply chain en doe de Supply Chain Check Light. De light versie is gratis en is afgeleid van de Supply Chain Pro. De opzet van de Light versie is gelijk aan die van de Pro versie maar is uiteraard vele malen minder uitgebreid en is bedoeld om u gratis kennis te laten maken met de kracht van de Supply Chain Check Pro.

De uitkomsten van de Supply Chain Check Light worden binnen enkele werkdagen per e-mail naar u toegestuurd.

Supply Chain Check Light >

Contact over het meten van uw supply chain prestaties?

Heeft u vragen of wilt u van gedachten wisselen over hoe de prestaties van uw keten gemeten en verbeterd kunnen worden? Neem dan contact op met Maarten Snijders, onze supply chain consultant.

Michel van Buren
06-18813050
mvanburen@blmc.nl
LinkedIn-profiel >

Meld u aan als kandidaat

Onze klanten

BLMC gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close