De Nationale Supply Chain Monitor 2022

Op 15 november 2022 verscheen de Nationale Supply Chain Monitor (NSCM). Dit is de vijfde editie van het tweejaarlijkse onderzoek door BLMC en Nyenrode Business Universiteit. In het rapport lees je hoe bedrijven in Nederland omgaan met supply chain management. Hebben de coronapandemie, de oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie geleid tot meer samenwerking? Of minder? En wat maakt succesvolle bedrijven zo succesvol? Dat lees je in het rapport.

Download het rapport

Eerdere edities

De Nationale Supply Chain Monitor wordt georganiseerd door BLMC en Nyenrode Business Universiteit. Dit jaar vond alweer de vijfde editie plaats. Daardoor kunnen we ook zien hoe het vak zich op de langere termijn ontwikkelt. Lees meer over de eerdere edities.

Supply chains in de praktijk

Naar aanleiding van de resultaten van de NSCM 2022, vroegen we enkele supply chain leiders naar hun ervaringen in de praktijk.

De eerste in het rijtje is Marloes Jonker, Head of Supply Chain van Amplifon, het moederbedrijf van Beter Horen. Deze retailketen scoorde hoog in de NSCM 2022. Wat is er bijzonder aan de keten van hoorzorg en hoe gaat Beter Horen om met de uitdagingen daarvan? Lees het artikel

De tweede is Aron Waas, Chief Supply Chain Officer van Royal Boon Edam. Hij vertelt hoe dit bedrijft een sterk wisselende vraag vertaalt naar een continue bezetting van fabrieken en innovatieve co-creatie met leveranciers. Waas: ‘Je kunt nauwelijks anticiperen op wat er gaat gebeuren, maar je kunt wél je supply chain zodanig inrichten dat je snel kunt bijsturen en meerdere opties hebt.’ Lees het artikel

Vragen?

Heb je vragen over de Nationale Supply Chain Monitor? Of over andere supply chain onderwerpen? Neem dan contact op via de button ‘neem contact op’ hiernaast.