Michel van Buren, oprichter en eigenaar

Michel van Buren is oprichter en eigenaar van supply chain advies- en realisatiebureau BLMC. Als business consultant begeleidt hij directies van middelgrote en grote bedrijven bij het formuleren van hun supply chain strategie en het succesvol implementeren daarvan.

Binnen BLMC ontwikkelde hij de Supply Chain Transformatie Methode en hij geeft leiding aan een gemotiveerd team van supply chain consultants die hiermee bedrijven transformeren naar een volgende fase. Zijn overtuiging is dat je betere resultaten bereikt door samen te werken aan waarde. Hij ervaart in zijn praktijk dat bedrijven die intern en extern samenwerken, wendbaarder zijn, duurzamer opereren, een aantrekkelijker aanbod hebben en betere omzetten en marges behalen.

In samenwerking met Nyenrode Business Universiteit ontplooit hij kennisinitiatieven zoals het Supply Chain Excellence Leadership Platform (SCELP) en de tweejaarlijkse Nationale Supply Chain Monitor.

‘In deze tijd van disruptie en snelle veranderingen moeten organisaties steeds wendbaarder zijn. Bovendien groeien de ambities van bedrijven. Naast goede rendementen worden zaken zoals innovatiekracht en duurzaamheid belangrijker. Zulke uitdagingen vergen samenwerking, zowel binnen de organisatie als in de keten. Het geeft veel voldoening om dat potentieel bij klanten te ontsluiten. Dan zie je dat de cijfers stijgen, medewerkers meer gemotiveerd raken en de doelen gehaald worden. Het geeft energie en betekent voor mij dat we echt waarde toevoegen. Dat is een werkelijke transformatie naar succes.’

Regisseer de keten

Michel van Buren is ook co-auteur van het boek Regisseer de keten, dat hij samen schreef met hoogleraar Jack van der Veen. De auteurs presenteren in dit boek supply chain management als een strategische managementfilosofie. Het boek bevat een praktische managementmethode, tools om als supply chain leider meer invloed te krijgen en veel inspirerende voorbeelden van onder andere McDonald’s, Signify, Technische Unie, Stedin en Coop.

 

Contact opnemen met Michel?

Neem rechtstreeks contact op met Michel of vul het contactformulier in door op ‘neem contact op’ te klikken.

Neem contact op

Mobiel: 06 18 81 30 50

E-mail: mvanburen@blmc.nl

Linkedin >