BLMC
Werving & Selectie

Contact

BLMC Hoevelaken

Hogebrinkerweg 19
3871 KM Hoevelaken


0522 - 24 22 24 
info@blmc.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsberichten
op5-7-2017 14:00
573 bekeken | 0 reacties
Nieuws overzicht

Supply Chain Management: De zekerheid van verandering

BLMC is gespecialiseerd in interim management, werving & selectie en supply chain optimalisatie in het vakgebied Supply Chain Management. Wat houdt dit vakgebied exact in?

Lagere prijzen, meer winst, op tijd leveren, grotere variëteit, meer innovaties, meer klantspecifiek, omgaan met fluctuaties in volume, minder af- en uitval en snellere terugkoppeling naar de klant. Idealisme? Nee, Supply Chain Management.

Waarom supply chain management?
Supply chain management (SCM) is noodzakelijk als de supply chain een cruciale factor speelt in het succes van een bedrijf. Neem alleen al de inkomende en de uitgaande stromen. Gemiddeld bestaat de kostprijs van een product voor 60 procent uit inkoopkosten en worden de kosten van een organisatie gemiddeld voor 25 procent vertegenwoordigd door logistieke kosten. Met supply chain management spoort u de knelpunten op om deze kosten te verlagen en zo betere bedrijfsresultaten te realiseren. Supply chain management helpt daarnaast om in te spelen op, en gebruik te maken van, onontkoombare en razendsnelle veranderingen. Zonder effectieve coördinatie in de supply chain valt er niet meer te concurreren voor een organisatie. Met SCM creëer je meerwaarde door verbeterde samenwerking in de keten.

Samenwerking
In de praktijk laat samenwerking vaak te wensen over. Dat begint al bij de formulering van een strategie. Dit is niets anders dan het maken van afspraken over gezamenlijke doelstellingen en aangeven hoe die doelstellingen kunnen worden bereikt. Het stelt organisaties in staat als team te opereren. ‘In de praktijk blijkt echter maar al te vaak dat iedereen zijn eigen gang gaat. Dit tot frustratie van de supply chain manager, die juist een typische teamspeler is’, aldus professor Jack van der Veen van Nyenrode Business Universiteit. BLMC heeft samen met Nyenrode initiatief genomen voor oprichting van het Supply Chain Excellence Leadership Platform (SCELP). De ambitie is om supply chain management in vijf jaar tijd tot een volwassen vakgebied te maken.

‘Van koetje tot toetje’
Supply chain management heeft betrekking op alles wat te maken heeft met zowel de ingaande als de uitgaande stromen van uw organisatie. In dit kader is een interne- en een externe supply chain te onderscheiden. De interne supply chain is alles binnen uw organisatie en is gerelateerd aan inkoop, productie, opslag en verkoop. De externe supply chain is alles buiten uw organisatie en is gerelateerd aan uw leveranciers, klanten en andere stakeholders. De supply chain strekt zich praktisch uit van ruwe input tot aan de output aan de uiteindelijke eindgebruiker, dus van ‘koetje tot toetje’.

Complexe uitdagingen
De supply chain management activiteiten betreffen dus verschillende functies binnen en buiten organisaties. Dit brede bereik benadrukt dan ook dat de invoering geen eenvoudige opdracht is en dat de implementatie voor zeer complexe uitdagingen en problemen kan zorgen. Denk alleen al aan de communicatie tussen alle belanghebbenden van verschillende niveaus binnen en tussen organisaties. Ervaring leert ons dat belangenverstrengelingen en alledaagse conflicten op strategisch, operationeel en tactisch niveau veel tijd vergen. Dat is de tijd die eigenlijk bedoeld was voor het managen van de supply chain tot een succes. In de literatuur is het supply chain denken en doen al veelal erkend en onderschreven als succesvol. In de praktijk echter is supply chain management vooralsnog een jong en onvolwassen vakgebied, dat gekenmerkt wordt door vallen en opstaan.

BLMC heeft de oplossing

BLMC is gespecialiseerd in de diensten interim management en werving & selectie. BLMC onderscheidt zich van andere bureaus met een unieke, gestandaardiseerde aanpak die bedrijven in supply chain management de grootste kans op succes biedt. BLMC zit dicht bij het vuur en is continue bezig met onderzoek, kennisdeling en trainingssessies. BLMC is door ervaring, onderzoek en wetenschap uitgegroeid tot het beste bureau van Nederland met de beste interim professionals op het gebied van logistiek, supply chain management en operations.

Meer weten?

Naast Supply Chain Management is BLMC gespecialiseerd in de vakgebieden Logistiek Management en Operations Management. Neem voor meer informatie over Supply Chain Management contact op met Michel van Buren.

Michel van Buren
mvanburen@blmc.nl / 06 18 81 30 50

Onze klanten

BLMC gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close