BLMC
Werving & Selectie

Contact

BLMC Hoevelaken

Hogebrinkerweg 19
3871 KM Hoevelaken


0522 - 24 22 24 
info@blmc.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsberichten
op5-7-2017 14:00
573 bekeken | 0 reacties
Nieuws overzicht

Supply chain processen zijn de basis van een goed functionerende supply chain

Is de tijd aangebroken om uw supply chain processen helder te gaan beschrijven en wilt u deze processen verder opbouwen en vervolgens optimaliseren? Dan kan BLMC u hierbij helpen als uw specialist in supply chain management. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om supply chain processen binnen uw organisatie of om processen die plaatsvinden tussen uw organisatie en andere stakeholders zoals klanten en leveranciers.

Wat is supply chain management?

Supply Chain Management is een relatief nieuwe en sterk opkomende managementtechniek. De definitie van supply chain management is:

‘Managementactiviteiten die gericht zijn op de coördinatie van verschillende eenheden binnen de keten, zowel binnen als buiten de eigen organisatie; zoals bijvoorbeeld klanten en leveranciers. Doel is om de gehele keten te optimaliseren als ware het één eenheid, in plaats van elke eenheid afzonderlijk te optimaliseren. Het uiteindelijke doel is het optimaal (blijven) bedienen van de klant en het creëren van shareholders value.’

Afdelingen zullen, in welke vorm dan ook, altijd blijven bestaan binnen organisaties. Processen zijn hierbij ‘de Haarlemmermerolie van de supply chain’ en processen dienen over afdelingen heen gebouwd te worden. Supply chain management coördineert door middel van het opzetten en beheren van processen, de samenwerking tussen afdelingen zoals inkoop, transport, productie en planning. Maar supply chain management coördineert ook de samenwerking met andere organisaties en gebruikt processen hierbij als een middel.

BLMC is binnen supply chain management gespecialiseerd in:

Supply chain processen gaan verder dan LEAN

Organisaties concurreren niet alleen op product- en serviceniveau maar vooral ook op ketenniveau. Succesvolle bedrijven anno 2016, zoals Action, Zara, de Bijenkorf en IKEA, hebben een duidelijke visie en scherpe focus die zich uit in goede producten en service. Deze organisaties hebben ook een uitstekend functionerende supply chain. Een supply chain die de klant geeft wat het bedrijf beloofd heeft. Waar LEAN vooral over het optimaliseren van interne processen gaat en het elimineren van waste, gaat supply chain management vooral over het bedienen van klanten en optimaliseren van ketens om zo concurrentieel voordeel te behalen. Daarmee gaat supply chain management verder dan LEAN.

Supply chain processen optimaliseren met de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC (SCOMB)

BLMC heeft een exclusieve methode ontwikkeld om supply chain management te implementeren en om ketens te optimaliseren. De eerste stap van de methode is het definiëren van de supply chain strategie. Nadat de supply chain strategie is gedefinieerd, worden met speciale supply chain proces technieken de processen per keten gedefinieerd en gekoppeld aan de strategische doelen. Eén van de procestechnieken die BLMC gebruikt bij het optimaliseren van supply chain processen is de RASCI methode.

Het resultaat is lagere kosten, betere ketenberouwbaarheid en betere ketenservice.

Neem contact met BLMC op

Supply Chain Analytics met behulp van de Supply Chain Check

BLMC heeft daarnaast twee wetenschappelijk onderbouwde methodes ontwikkeld om uw supply chain te analyseren:

  1. Supply Chain Check Pro >
  2. Supply Chain Check Light >

Supply Chain Optimalisatie kennis en ervaring van BLMC

Binnen BLMC is een groep met supply chain consultants actief die dagelijks bezig zijn met vraagstukken op het gebied van supply chain optimalisatie Zij zijn getraind en ervaren in het werken met de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC. Onze consultants zijn gecertificeerd om één of meerdere modules bij opdrachtgevers toe te kunnen passen.

Afhankelijk van de supply chain analyse kunnen de onderdelen van de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC los van elkaar worden toegepast of integraal deel uitmaken van een supply chain project met als doel de keten te optimaliseren.

De modules van de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC zijn:

Bekijk praktijkcase

Samen met Prof. Dr. Jack van der Veen is BLMC bovendien oprichter van het Supply Chain Excellence Leaderschip Platform (SCELP). Dit platform bestaat uit supply chain directeuren van grote en middelgrote ondernemingen die samen vraagstukken op het gebied van supply chain management behandelen. Supply chain strategie, supply chain monitoren en bijsturen, supply chain behavior en cultuur en leiderschap zijn vaste onderwerpen binnen SCELP. Doel is het vakgebied supply chain management verder te ontwikkelen en toepasbaar te maken voor een breed publiek.

De afgelopen jaren heeft BLMC eigen tools ontwikkeld op het gebied van Sales & Operations Planning, Cultuur en Leiderschap binnen de supply chain en een tool waarmee supply chain processen worden ontwikkeld, geoptimaliseerd en geïmplementeerd. BLMC onderscheidt zich van haar concurrenten door zich niet alleen te richten op de technische kant van supply chain optimalisatie, maar juist ook de nadruk te leggen op de menselijke kant van supply chain management.

Download rapport de Nationale Supply Chain Monitor

Jaarlijks voert BLMC in samenwerking met Business Universiteit Nyenrode het wetenschappelijke onderzoek ‘de Nationale Supply Chain Monitor’ uit.

Download onderzoek NSCM

Contact over Supply Chain Optimalisatie

Heeft u vragen of wilt u van gedachten wisselen over hoe uw supply chain geoptimaliseerd kan worden? Neem dan contact op met onze supply chain consultant Maarten Snijders.

Michel van Buren
06-18813050
mvanburen@blmc.nl
LinkedIn-profiel >

Onze klanten

BLMC gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close