BLMC
Werving & Selectie

Contact

BLMC Hoevelaken

Hogebrinkerweg 19
3871 KM Hoevelaken


0522 - 24 22 24 
info@blmc.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsberichten
op5-7-2017 14:00
573 bekeken | 0 reacties
Nieuws overzicht

Sales & Operations Planning (S & OP)

Wilt u Sales & Operations Planning opzetten binnen uw organisatie? Of wilt u S & OP binnen uw organisatie optimaliseren en zo uw supply chain naar een hoger niveau tillen? Dan weet BLMC hoe. Op basis van wetenschappelijke inzichten en ruime praktijkervaring hebben wij namelijk een methode ontwikkeld waarmee Sales & Operations Planning binnen en tussen organisaties kan worden opgezet en beheerd. Met als gevolg tevreden klanten, doordat u uw service kunt verbeteren tegen lagere kosten.

Wat is Sales & Operations Planning

Iedere organisatie kent het. De salesafdeling wil verkopen en verwacht dat producten op voorraad zijn, om zo snel te kunnen leveren aan klanten. De productieafdeling wil echter zo effectief mogelijk kunnen produceren. Dat betekent lange runs maken, met als gevolg weinig omsteltijden en omstelkosten. Daar bovenop wil de afdeling Logistiek ladingen waarmee transporten kunnen worden gecombineerd en zo min mogelijk bewegingen in het warehouse, met lage kosten en hoge beladingsgraden als gevolg. Om nog maar te zwijgen over de belangen van de afdeling Inkoop. Sales & Operations Planning is daarom een belangrijk onderdeel van supply chain management en vormt het proces waarmee alle belangen in de keten op elkaar worden afgestemd. Het is een methode waarmee goederen-, informatie- en geldstromen in de keten worden gestroomlijnd en waarmee de functionele activiteiten op elkaar worden afgestemd.

S & OP is meer dan techniek

Om Sales & Operations Planning binnen organisaties van de grond te krijgen is de steun van het (top)management onontbeerlijk. De invoering en implementatie van S & OP vraagt namelijk om visie en lef. De visie dat de som der delen meer is dan een optelsom van de losse onderdelen. Het lef om van professionals samenwerking in de keten te eisen, met als belangrijkste uitkomst het optimaal bedienen van de klant. Bij S & OP is goede ondersteuning van ICT essentieel maar er is ook een bepaalde basishouding van mensen nodig. Dit houdt in dat mensen bereid moeten zijn om op regelmatige basis bij elkaar te komen en informatie met elkaar te delen. Dat ze escalaties met elkaar bespreken en de ogenschijnlijk tegengestelde belangen in de keten met elkaar doornemen en overbruggen.

BLMC heeft een eigen methode ontwikkeld voor de implementatie/optimalisatie van S & OP. Deze is gebaseerd op het Five-Stage Sales & Operations Planning Maturity Model van Gartner. In de meer volwassen fasen van S & OP is de inzet van gespecialiseerde tooling vereist. Onze preferred supplier daarvoor is Solventure. Bij de implementatie van de gekozen oplossing besteden we meer dan gemiddelde aandacht aan de factor mens. Het gevolg is een excellent proces.

Michel van Buren
06-18813050
mvanburen@blmc.nl
LinkedIn-profiel >

Neem contact met BLMC op

Met BLMC supply chain optimalisatie uitvoeren

Wanneer u besluit daadwerkelijk uw organisatie te optimaliseren, dan moet dat goed en deskundig gebeuren. Daarom hebben wij onze supply chain consultants getraind in het effectief gebruiken van de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC. Supply chain consultants van BLMC zijn gecertificeerd om één of meerdere modules bij opdrachtgevers te kunnen toepassen.

De modules van de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC zijn:

Bekijk praktijkcase

Het nu bijna vijf jaar actieve Supply Chain Excellence Leadership Platform (SCELP) is ooit bedacht en opgericht door Prof. Dr. Jack van der Veen, hoogleraar supply chain management Business Universiteit Nyenrode, en BLMC.

Directeuren supply chain, directeuren operations en directeuren logistiek die deelnemen aan het niet commerciële SCELP platform zijn enthousiast over de opzet en vorm. Eenmaal per kwartaal worden door het platform actuele vraagstukken uit supply chain management uitgewerkt. Dit zijn actuele vraagstukken op het gebied van strategie, infrastructuur, leiderschap, cultuur en competenties.

Door methodisch te werken, succesvol supply chain opdrachten uit te voeren, continu literatuuronderzoek te doen, eigen supply chain tools te ontwikkelen en door ook aandacht te hebben voor de menselijke factor in de supply chain, is BLMC bijzonder in de markt en zeer succesvol in supply chain optimalisatie.

Download rapport de Nationale Supply Chain Monitor

Jaarlijks voert BLMC in samenwerking met Business Universiteit Nyenrode het wetenschappelijke onderzoek ‘de Nationale Supply Chain Monitor’ uit.

Download onderzoek NSCM

Contact over Sales & Operations Planning binnen uw keten

Wilt u weten wat de S & OP methode van BLMC voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Maarten Snijders, specialist op dit gebied.

Michel van Buren
06-18813050
mvanburen@blmc.nl
LinkedIn-profiel >

Onze klanten

BLMC gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close