Een standaard vraag die ik aan de vele managers en executives uit de supply chain, productie en logistiek stel, is de vraag waarom ze bij hun werkgever weg willen of zijn. in negen van de tien gevallen is het niet goed kunnen samen werken met hun direct leidinggevende of het onvoldoende passen in de cultuur het antwoord. En dat fascineert me. Een goed aangepakt selectieproces voorkomt dit. Ja natuurlijk moet de kandidaat beschikken over de juiste kennis en ervaring. Doorslaggevend voor het slagen van een kandidaat is of hij of zij past in de cultuur van de organisatie en of iemand het karakter heeft om daadwerkelijk het verschil te maken in zijn of haar functie. De juiste combinatie van IQ en EQ, passie, daadkracht, doorzettingsvermogen, overtuigingskracht, organisatiesensitiviteit, noem maar op, daar gaat het om. Dat bepaalt het verschil tussen een match en een perfecte match.

Ontdek de expertise van Sjaak Lekkerkerker

Sjaak heeft nu ruim tien jaar ervaring als senior recruiter en is binnen supply chain, productie en logistiek de vaste gesprekspartner van manager en executives. De kracht van Sjaak ligt vooral in het begeleiden van directies van middelgrote bedrijven, van het grotere MKB tot bedrijven met een omzet van circa tien miljard euro. Hij kent hun wereld bijzonder goed omdat Sjaak zelf actief is geweest als sr. manager en directeur van middelgrote en grote bedrijven.

De managers en executives die voor deze bedrijven door Sjaak gezocht worden, zijn van cruciaal belang voor het slagen van het succes van het bedrijf. Na een uitgebreid werving- en selectietraject volgt een periode van inwerken die vaak wel een jaar duurt. En dan kan het niet zo zijn dat na een jaar de kandidaat moet vertrekken. De economische, psychologische en relationele schade die dat met zich mee brengt is groot, te groot, voor kandidaat én werkgever.

Sjaak is nu bijna dertig jaar actief in de wereld van supply chain, productie en logistiek, hij heeft niet alleen de kennis en ervaring die nodig is om als sr. recruiter succesvol te kunnen zijn, hij beschikt vooral over het vermogen om verhoudingen tussen mensen goed in te kunnen schatten, precies te weten en aan te voelen wat een organisatie en een kandidaat nodig hebben om te kunnen excelleren.