Het juiste ERP-systeem kiezen: zo maakt u uw bedrijf toekomstbestendig

Er zijn tal van redenen om een nieuw ERP-systeem te kiezen. Uw bedrijf groeit of gaat fuseren. Uw bestaande ERP-pakket is verouderd en aan vernieuwing toe. De markt is continu in beweging en u wilt voorop lopen met een up-to-date ERP-systeem. Of misschien is uw bedrijfsvoering de afgelopen jaren geleidelijk veranderd, maar loopt het ERP-systeem nog een paar jaar achter.

Wanneer u uw bedrijf toekomstbestendig wilt maken, is het juiste ERP-systeem kiezen een belangrijke sleutel voor succes. Maar bij het selecteren en implementeren van een ERP-systeem komen er vaak uiteenlopende vragen bovendrijven:

  • Welk ERP-pakket past bij onze bedrijfsprocessen en wat moet het precies kunnen?
  • Kan het nieuwe systeem integreren met de andere software waarmee we werken?
  • Hoeveel kost een ERP-systeem en hoeveel jaar kunnen we ermee vooruit?
  • Wie gaat de ERP-selectie doen en welke implementatiepartner past bij ons?
  • Hoe zorgen we ervoor dat alle medewerkers ermee uit de voeten kunnen? Want, eerlijk gezegd, er kan best wat weerstand in de organisatie zijn.

Dit zijn stuk voor stuk vragen die u stevige hoofdpijn kunnen bezorgen. Vaak staan ze de keuze voor een nieuw systeem lange tijd in de weg. En elke dag die uw medewerkers met een verouderd, suboptimaal of haperend ERP-systeem werken, kost u geld en wellicht ook klanten.

ERP-pakketselectie: het juiste antwoord voor uw specifieke vraagstuk

Een externe ERP-projectmanager kan veel van deze zorgen wegnemen en u helpen de juiste antwoorden te vinden voor uw vraagstuk. Hij of zij beschikt over een grondige kennis van uiteenlopende ERP-systemen, heeft jarenlang ervaring met implementatieprocessen en kijkt met een frisse blik naar de specifieke (en ja, soms ook vastgeroeste) processen binnen uw bedrijf.

Onze projectmanagers verdiepen zich grondig in uw bedrijf en branche, zodat ze precies weten wat er speelt op de werkvloer en in de markt. Ze spreken de taal van uw werknemers en klanten, maar kennen ook het jargon van de ERP-software-ontwikkelaars. Daardoor kunnen ze de noodzakelijke vertaalslag maken van de technische specificaties van het ERP-pakket naar de praktijk binnen uw organisatie. En andersom.

Het resultaat is dat de gekozen techniek en de dagelijkse praktijk straks op elkaar aansluiten. Daar heeft u iedere dag profijt van.

“Natuurlijk kun je met een nijptang een spijker in de muur slaan. Maar bereik je daarmee het beste resultaat? Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers met het juiste gereedschap aan de slag gaan, toegesneden op hun specifieke klus.” Arnoud Schaapveld – ERP-projectmanager bij BLMC

Standaard pakket of maatwerk?

‘Onze werkwijze is zó specifiek, past dat wel in een standaard oplossing?’ Deze vraag krijgen we regelmatig en het antwoord is vrijwel altijd: ja. Want ook de (vele) standaard pakketten zijn uitgebreid en flexibel. Binnen het scala aan ERP-systemen dat voor uw bedrijfstak beschikbaar is, zal er altijd eentje zijn dat we kunnen toespitsen op uw organisatie.

Het voordeel is dat bij een software-update het hele systeem integraal geüpgraded wordt en alle onderdelen, ook de branche- of bedrijfsspecifieke, dus gewoon blijven werken. Terwijl een maatwerk-oplossing na verloop van tijd eerder een (kostbaar) blok aan het been dan de ideale oplossing blijkt te zijn.

De meerwaarde van een externe ERP-projectmanager

Een externe ERP-projectmanager geeft u een objectief en deskundig advies, met oog voor de organisatie, de processen én de mensen die met het ERP-systeem gaan werken. Hij of zij heeft geen commercieel of intern belang, adviseert systemen die toekomstbestendig zijn en die continu up-to-date worden gehouden.

Uiteraard zijn onze mensen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op ERP-gebied en weten ze uit de praktijk welke valkuilen er zijn, zodat u daar niet alsnog in stapt. Doordat een externe ERP-projectmanager haarfijn weet te achterhalen wat u nodig heeft en welke mogelijkheden het gekozen pakket biedt, zal uw organisatie er optimaal gebruik van maken.

Tot slot zorgt een projectmanager niet alleen voor een goede samenwerking met de implementatiepartner, maar ook voor voldoende draagvlak binnen het bedrijf en op de werkvloer, zodat u uw nieuwe ERP-systeem soepel en met vertrouwen in gebruik kunt nemen.

Op zoek naar een ERP-projectmanager?

We helpen u graag met een projectmanager die het project aanstuurt, adviseert bij de pakket- en implementatiepartner selectie en zorgt voor een succesvolle implementatie. Wilt u zelf een ERP-systeem aanschaffen en vraagt u zich af of een ERP-projectmanager iets voor u zou kunnen betekenen?

Neem vandaag nog contact op met Sjaak Lekkerkerker via 06-12163286 of via het contactformulier aan de rechterkant van de pagina.