BLMC
Werving & Selectie

Contact

BLMC Hoevelaken

Hogebrinkerweg 19
3871 KM Hoevelaken


0522 - 24 22 24 
info@blmc.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsberichten
op5-7-2017 14:00
573 bekeken | 0 reacties
Nieuws overzicht

Interim Challenge

Hoe weet je of een interim manager echt goed is in zijn vak? Of hij niet alleen kennis en ervaring heeft, maar ook de competentie om mensen mee te nemen in een grote verandering? BLMC schreef hiervoor de Interim Challenge 2017 uit. Niek Bloemendaal won de finale.

In 2018 vindt de derde editie van deze verkiezing plaats.

Veel belangstelling

26 kandidaten meldden zich aan. De eerste stap was het uitwerken van een complexe case. De 7 interim managers die dat het beste deden, werden vervolgens onderworpen aan een kritisch interview. Hierna bleven 4 uitstekende finalisten over: Niek Bloemendaal, Kjeld Bontenbal, Klaas Brandse en Hans van de Sande.


De finalisten: Hans van de Sande, Klaas Brandse, Niek Bloemendaal en Kjeld Bontenbal

Bekijk de foto-impressie

Winnaar gekozen door vakjury

Tijdens het congres ‘Survival of the Fittest: Succes ontleed’ op 10 januari werd Niek Bloemdaal als winnaar gekozen door een deskundige vakjury bestaande uit Prof. Dr. Robert Jan Blomme, professor of Organization Behavior, Nyenrode Business Universiteit, Paul Claessens MSc, Supply Chain Director WE Fashion, Hans Baltjes MBA, manager Logistics & Economics and Program Manager Supply Chain Finance at Windesheim University of Applied Sciences, Tijmen Muijs, winnaar Interim Challenge 2016, Rik Verspeek, ervaren interim manager & Lecturer at the Master Programmes of Rotterdam Business School, Remco Mostertman, initiatiefnemer HR Community en Martijn Lofvers, uitgever/eigenaar van Supply Chain Magazine en trendwatcher.

Kenmerken van een goede interim manager

Volgens BLMC is een goede interim manager veel meer dan een tijdelijke leidinggevende. Hij of zij is projectmanager, crisismanager of verandermanager. Een interim manager kan niet zo maar iedere rol aannemen. Per rol en situatie zijn verschillende competenties noodzakelijk voor het realiseren en bestedingen van de vereiste verandering.

‘Het succes van een interim manager hangt, in tegenstelling dat wat veel opdrachtgevers denken, niet alleen af van kennis en ervaring, maar voor een groot deel van zijn of haar persoonlijkheid. Die bepaalt of men ook in staat is de voorgestelde veranderingen te realiseren’ aldus Michel van Buren, directeur BLMC.

Voordelen van deelname

Winnaar Niek Bloemendaal mag een jaar lang de titel Supply Chain Interim Manager 2017 voeren. Hij wordt lid van de BLMC Interim Community en ontvangt een Bcademy trainingspakket ter waarde van €2.500,-

Inschrijving editie 2018 start in september 2017

De Interim Challenge is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor interim managers in supply chain management. In september 2017 kunnen kandidaten zich aanmelden voor de editie van 2018. Informatie hierover komt beschikbaar via www.blmc.nl en social media #Interimchallenge

U kunt ook op de hoogte blijven door u te abonneren op onze nieuwsbrief via een mailtje aan info@blmc.nl  

Onze klanten

BLMC gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close