Zoek je een interim manager? Vraag hoe hard hij doorleert

Interim managers zijn een bijzonder slag mensen. Ze zijn zelfstartend en kunnen snel handelen, met aandacht voor veel verschillende belangen. Van hun inzet hangt vaak veel af. Daarom moeten zij meer dan gemiddeld goed zijn in hun vak, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Welke vaardigheden zijn belangrijk en hoe onderhouden ze die? Vraag ernaar als je wilt weten wie de werkelijke topper is.

In feite moet een interim manager beter zijn dan zijn of haar opdrachtgever. Daarom is het voor een interim manager nog meer dan voor een lijnmanager belangrijk om kennis en kunde op peil te houden. Wil je zeker weten dat je een goede in huis haalt, stel dan zeker dat deze persoon niet te trots is om bij te leren. Op drie vlakken is dat belangrijk.

1. Vakkennis

Dit is de gemakkelijkste. Vakmensen zullen altijd de nodige vakliteratuur lezen en evenementen bezoeken. Beroepsverenigingen zoals vLm, evofenedex en journalistieke platforms zoals Logistiek.nl, Supply Chain Media en Logistiekprofs zijn goede bronnen van kennis en ze organiseren geregeld inhoudelijke bijeenkomsten. Daarnaast zijn er verschillende interessante post-academische opleidingen. Een groot voordeel van zulke platforms en opleidingen is dat men er ook vakgenoten treft en voorbeelden ziet van buiten de eigen branche.

Bij BLMC willen we graag actief bijdragen aan de vakkennis van onze interim managers. We organiseren daarom geregeld bijeenkomsten met de interim managers uit onze pool en bespreken daar actuele vakinhoudelijke kwesties. We leren van elkaar en met de praktijkervaring van de interim managers scherpen we onze methoden steeds verder aan.

2. Persoonlijke ontwikkeling

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is het moeilijker voor een eenling om je opleiding goed voor elkaar te krijgen. Want wat heb je nodig? Je hebt geen beoordelingsgesprekken met een leidinggevende die je vertelt wat je verbeterpunten zijn en er is geen opleidingscatalogus waar je uit kunt kiezen. Ik zie dat er bij veel interim managers een blinde vlek is als het gaat om hun ontwikkelpotentieel.

Bij BLMC helpen we onze interim managers daarom in dit belangrijke ontwikkelgebied.

We organiseren maandelijkse trainingen door Rob Blomme, hoogleraar Organization Behavior aan Nyenrode Business Universiteit. Hij gaat daarbij in op onderwerpen zoals verandermanagement, leiderschap en groepsdynamiek. Daarmee vergroten onze interim managers hun persoonlijke effectiviteit enorm.

3. Intervisie

Een zeer effectieve manier om jezelf te verbeteren is door middel van intervisie en intercollegiale toetsing: vakgenoten geven feedback op elkaar en op elkaars werk. Dat moet je wel heel goed begeleiden. Voor zelfstandigen is het lastig te organiseren en daarom is het bij BLMC een belangrijk speerpunt.

Onze interim managers komen samen in kleine groepjes van rond de vijf personen en werken meestal op basis van een case van een van de groepsleden. De begeleiding is in handen van een professionele intervisiebegeleider. Dat moet ook, want het is een zeer persoonlijk proces dat zorgvuldig moet gebeuren. De persoon die de case onder handen heeft, presenteert en laat zien wat de knelpunten zijn en hoe hij of zij deze wil aanpakken. De groep denkt mee en geeft feedback, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Dit is voor iedereen leerzaam en het geeft de interim manager input waarmee die direct verder kan. Ook voor de opdrachtgever heeft dit toegevoegde waarde: die profiteert niet alleen van de kennis van die ene interim manager, maar ook van andere deskundigen in het BLMC-netwerk.

Check het!

Interim managers zijn mensen die snel de leiding moeten nemen en waarbij je geen twijfel wilt zien. Het zijn vaak persoonlijkheden die geneigd zijn om alleen te opereren en te vertrouwen op hun eigen kennis. Toch is dat niet genoeg. Juist een interim manager moet blijven bijleren, zowel op technisch als persoonlijk vlak. Daarom is het belangrijk bij een interim manager na te gaan: wat heb jij bijgeleerd de laatste jaren? Bovendien is het een prettig idee dat deze persoon niet alleen staat, maar een team van deskundigen naast zich heeft om te raadplegen als hij of zij een klankbord nodig heeft. Dus zoek je een interim manager? Vraag dan vooral wat hij de laatste jaren heeft bijgeleerd en wie hij achter zich heeft staan. Dan weet je zeker of je een topper in huis haalt.