De winnaars van de BLMC Business Game 2022 zijn de teams van captains Jelle van Buren en Jacques Fiers. Zij waren als beste in staat om de winst en waarde van het fictieve autobedrijf weer op peil te brengen. Deze teams gaan nu deelnemen aan een landelijke competitie.

BLMC gelooft dat je altijd moet blijven leren en investeert daarom veel in de ontwikkeling van zijn professionals. Naast geregelde training en intervisie, deden we dit jaar ook mee aan een Business Game. Vijf teams gingen aan de slag om het fictieve autobedrijf te fixen. De winning criteria die daarbij centraal stonden waren CO2-uitstoot, omzet, winst, waarde van het aandeel, return on capital employed (ROCE) en employee morale.

Uitdagende vraagstukken

De teams bestonden uit consultants, interim managers en Business Partners die deel uitmaken van de BLMC Community.

Twee teams eindigden samen op de eerste plaats: Het team onder leiding van Jelle van Buren en het team van Jacques Fiers.  Zoals elke supply chain professionals weet, draait het bij het verbeteren van resultaten vooral om het verbinden van disciplines en het denken vanuit de klant. De teams die hoog scoorden, hadden daar veel aandacht voor. Zij redeneerden vanuit de behoefte die het bedrijf vervult en stemden daar de strategie op af.

Op naar landelijke strijd

De twee winnende teams gaan in oktober deelnemen aan de landelijke Grand Final, georganiseerd door PJ Strategy, dat de business games faciliteert. Verschillende bedrijven die de Business Game dit jaar hebben gespeeld, gaan daarin met elkaar de strijd aan.