Verkiezing Supply Chain Professional van het Jaar

Dit jaar vindt er een besloten voorronde plaats op Nyenrode Business Universiteit, op 24 juni 2020 wordt tijdens de openbare finaledag in fort Vechten de winnaar van 2020 gekozen.

Bekendmaking van de kandidaten voor 2020 volgt

In 2018 won Joost Donkers van FrieslandCampina de titel en in 2019 streden Antoine Leclercq, Rogier van Hasselt en Valerie Kakebeeke-de Bruin om de titel. Wie volgt hen op? Na een zorgvuldige selectie tijdens de voorronde in mei volgt op 24 juni de finale van de verkiezing van de Supply Chain Professional van het jaar 2020.

v.l.n.r: Antoine Leclercq, Rogier van Hasselt, Valerie Kakebeeke-de Bruin, genomineerden 2019

Valérie Kakebeeke-de Bruin, Strategic Programme Director Supply Chain bij Unilever

Valerie is onderdeel van het Europese Supply Chain Leadership-team van Unilever en heeft een belangrijke rol als rechterhand van de EVP Supply Chain Europe, met eindverantwoordelijkheid voor productie, logistiek, planning en customer service. Ze studeerde levensmiddelentechnologie in Wageningen en vervulde tussen 2000 en 2017 verschillende functies in kwaliteitsmanagement, productie, supply chain en inkoop bij Unilever in Nederland en Zwitserland. Op dit moment is ze verantwoordelijk voor het Europese strategieprogramma bij Unilever.

Antoine Leclercq, Head of Global Supply Chain Management bij Ampleon

Sinds 2016 is Antoine Head of Global Supply Chain Management bij Ampleon, hightech producent van transistoren in Nijmegen. Hij is verantwoordelijk voor de wereldwijde supply chain en leidt teams in Nederland en de Filippijnen, onder andere op het gebied van S&OP, Product Lifecycle Management en Warehousing & Distribution. Daarnaast is hij businesseigenaar van alle IT-applicaties voor supply chain. Hij studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Daarna vervulde hij in vijftien jaar tijd verschillende leidinggevende supply chain functies bij Philips, NXP Semiconductors en ASML.

Rogier van Hasselt, Supply Chain Director EMEA bij Tate & Lyle

Rogier is verantwoordelijk voor de planning, productie, logistiek en customer service van Tate & Lyle in de EMEA-regio. Daarnaast draagt hij de verantwoordelijkheid voor de end-to-end supply chain van zes fabrieken van voedingsingrediënten. Hij studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en startte daarna bij Jacobs Douwe Egberts in verschillende plannings- en inkoopfuncties. Vervolgens werkte hij zo’n tien jaar bij Danone in Ierland, Duitsland en Nederland. Daar leidde hij de commerciële supply chain en zette hij de supply chain op voor een nieuwe babymelkfabriek.

Tijdens de eerste ronde presenteerden de kandidaten zich. Lees hier wat hun visie op het vak is.

Finale

De finale vindt dit jaar plaats op 24 juni in Fort Vechten bij Bunnik. Vorig jaar, op 26 juni 2019, was het uiteindelijk Antoine Leclerq die hier de felbegeerde titel in de wacht sleepte.

Lees hier meer over de selectieprocedure en zie wie de Supply Chain Professionals van de voorgaande jaren zijn.

Lees de reactie van de Supply Chain Professional 2018, Joost Donkers van FrieslandCampina.

Deskundige jury

Het publiek bepaalt tijdens de finale mede wie de winnaar wordt. Daarnaast worden elk jaar de kandidaten ondervraagd en beoordeeld door een deskundige jury, in 2019 bestond deze uit:

  • dr. Jack van der Veen, EVO Leerstoel Supply Chain Management, Nyenrode Business Universiteit
  • Lidewey van der Sluis, professor of Strategic Talent Management, Nyenrode Business Universiteit
  • Anouk Wissink, Operationeel Directeur Koninklijke Vezet (supply chain professional 2017)
  • Joost Donkers, Supply Chain Director, FrieslandCampina (supply chain professional 2018)
  • Allison Thomas, Chief Operating Officer, Enza Zaden

Over de verkiezing

Sinds 2008 organiseren BLMC en Supply Chain Media gezamenlijk de verkiezing van de Supply Chain Professional van het jaar. Inmiddels is Inspired Search aangesloten als recruitment partner. BLMC is nauw betrokken bij het selectieproces.

Wilt u de finale op 24 juni 2020 bijwonen? Stuur dan een e-mail aan [email protected] De verkiezing is toegankelijk voor senior supply chain managers, directeuren en hr-functionarissen van middelgrote tot grote bedrijven in logistiek, productie, retail.