Verkiezing Supply Chain Professional van het jaar 2019

Op 9 april vond de eerste ronde plaats op Nyenrode Business Universiteit, op 26 juni 2019 wordt de winnaar gekozen in fort Vechten.

De kandidaten

In 2018 won Joost Donkers van FrieslandCampina de titel. Wie volgt hem op? Na een zorgvuldige selectie zijn dit de drie kandidaten die strijden om de titel Supply Chain Professional 2019.

v.l.n.r: Antoine Leclercq, Rogier van Hasselt, Valerie Kakebeeke-de Bruin

Valérie Kakebeeke-de Bruin, Strategic Programme Director Supply Chain bij Unilever

Valerie is onderdeel van het Europese Supply Chain Leadership-team van Unilever en heeft een belangrijke rol als rechterhand van de EVP Supply Chain Europe, met eindverantwoordelijkheid voor productie, logistiek, planning en customer service. Ze studeerde levensmiddelentechnologie in Wageningen en vervulde tussen 2000 en 2017 verschillende functies in kwaliteitsmanagement, productie, supply chain en inkoop bij Unilever in Nederland en Zwitserland. Op dit moment is ze verantwoordelijk voor het Europese strategieprogramma bij Unilever.

Antoine Leclercq, Head of Global Supply Chain Management bij Ampleon

Sinds 2016 is Antoine Head of Global Supply Chain Management bij Ampleon, hightech producent van transistoren in Nijmegen. Hij is verantwoordelijk voor de wereldwijde supply chain en leidt teams in Nederland en de Filippijnen, onder andere op het gebied van S&OP, Product Lifecycle Management en Warehousing & Distribution. Daarnaast is hij businesseigenaar van alle IT-applicaties voor supply chain. Hij studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Daarna vervulde hij in vijftien jaar tijd verschillende leidinggevende supply chain functies bij Philips, NXP Semiconductors en ASML.

Rogier van Hasselt, Supply Chain Director EMEA bij Tate & Lyle

Rogier is verantwoordelijk voor de planning, productie, logistiek en customer service van Tate & Lyle in de EMEA-regio. Daarnaast draagt hij de verantwoordelijkheid voor de end-to-end supply chain van zes fabrieken van voedingsingrediënten. Hij studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en startte daarna bij Jacobs Douwe Egberts in verschillende plannings- en inkoopfuncties. Vervolgens werkte hij zo’n tien jaar bij Danone in Ierland, Duitsland en Nederland. Daar leidde hij de commerciële supply chain en zette hij de supply chain op voor een nieuwe babymelkfabriek.

Op 9 april presenteerden de kandidaten zich tijdens de eerste ronde. Lees hier wat hun visie op het vak is.

Finale

De finale vindt plaats op 26 juni 2019 in Fort Vechten bij Bunnik. Dan bepaalt het publiek mede wie de winnaar wordt.

Lees hier meer over de selectieprocedure en zie wie de eerdere Supply Chain Professionals van het jaar waren.

Lees de reactie van de Supply Chain Professional 2018, Joost Donkers van FrieslandCampina.

Deskundige jury

De kandidaten worden ondervraagd en beoordeeld door een deskundige jury:

  • dr. Jack van der Veen, EVO Leerstoel Supply Chain Management, Nyenrode Business Universiteit
  • Lidewey van der Sluis, professor of Strategic Talent Management, Nyenrode Business Universiteit
  • Anouk Wissink, Operationeel Directeur Koninklijke Vezet (supply chain professional 2017)
  • Joost Donkers, Supply Chain Director, FrieslandCampina (supply chain professional 2018)
  • Allison Thomas, Chief Operating Officer, Enza Zaden

Over de verkiezing

Sinds 2008 organiseren BLMC en Supply Chain Media gezamenlijk de verkiezing van de Supply Chain Professional van het jaar. Inmiddels is Inspired Search aangesloten als recruitment partner. BLMC is nauw betrokken bij het selectieproces. De eerste ronde vindt dit jaar plaats op 9 april, de finale is op 26 juni.

Wilt u de finale op 26 juni 2019 bijwonen? Stuur dan een e-mail aan [email protected]. De verkiezing is alleen toegankelijk voor senior supply chain managers en supply chain-directeuren.