Masterclass Supply Chain Strategy

De Masterclass Supply Chain Strategy is een eenmalig en exclusief evenement, uitsluitend bestemd voor directeuren en senior executives. Tijdens de Masterclass bespreekt u met wetenschappers, experts en vakgenoten de finesses van het formuleren en implementeren van een supply chain strategie die bijdraagt aan het succes van uw business. 

De masterclass is een initiatief van BLMC Supply Chain Optimization, Solventure S&OP Planning Software en Supply Chain Media. De Masterclass vindt plaats in de Supply Chain Arena©, tijdens de beurs ICT & Logistiek.

Inschrijven voor de masterclass

  • Datum: woensdag 7 november 2018
  • Tijd: 15.30 -18.30 uur
  • Plaats: Jaarbeurs, Utrecht

PROGRAMMA

Eenvoudige tools voor succesvolle implementatie van supply chain strategie

Prof. Dr. Jack van der Veen, Hoogleraar op de evofenedex leerstoel Supply Chain Management, Nyenrode Business Universiteit

Idealiter draagt de supply chain bij aan de klantwaarde en het onderscheidend vermogen van de organisatie. In de praktijk blijft SCM vaak vooral operationeel van aard. Om supply chain professionals en hun organisaties op weg te helpen om SCM binnen de organisatie en de keten strategisch te verankeren zijn er de afgelopen jaren binnen SCELP (Supply Chain Excellence Leadership Platform) een aantal eenvoudig te gebruiken tools ontwikkeld voor het formuleren, afstemmen en implementeren van een supply chain strategie.

In dit seminar worden deze tools en de onderliggende begrippen aan de hand van voorbeelden toegelicht.

The next level: een supply chain strategie in drie stappen

Tijmen Muijs, Senior Supply Chain Specialist, BLMC Supply Chain Optimization

Het formuleren van een heldere supply chain strategie geeft houvast en richting in de turbulente markt van vandaag. Tijmen bepleit een strategie die is gedifferentieerd per product-marktcombinatie, om de business optimaal te ondersteunen. Hij legt uit hoe u vervolgens strategische keuzes kunt maken waarmee uw bedrijf zich onderscheidt. Deze vertaalt u door naar processen, procedures en prestatie-indicatoren voor de operatie.

De stapsgewijze aanpak maakt het formuleren van een strategie overzichtelijk en leidt tot meer grip en betere beslissingen.

Supply Chain Strategie Kompas

Ir. Martijn Lofvers, CEO & Chief Trendwatcher, Supply Chain Media

Onderzoek van McKinsey in 2011 wees uit dat slechts 35 procent van de bedrijven een succesvolle strategie heeft waarmee ze de concurrentie kunnen verslaan. Slechts 20 procent van de bedrijven legt expliciet de link tussen strategie, productportfolio en vereiste resources, lees: supply chain management.

Supply Chain Media heeft een kompas ontwikkeld dat de juiste koppelingen tussen de bedrijfsstrategie en de inrichting van supply chains visualiseert.

Ervaringen delen en discussie

Naar aanleiding van het gepresenteerde gaan de aanwezigen met elkaar in groepjes in discussie, waarna ze hun inzichten met elkaar delen.

Borrel

We sluiten de Masterclass af met een informele netwerkborrel.

Inschrijven

Deelname aan deze Masterclass is kosteloos. Met de link hieronder kunt u zich direct inschrijven. De Masterclass is al voor u aangekruist. Mocht u dat willen, dan kunt u ook nog andere sessies in ons Supply Chain Theater reserveren.

Wilt u een persoonlijk advies over een vraagstuk uit uw eigen supply chain praktijk?
Boek dan tijdens de beurs een speed consult met een van de sprekers of met een van de andere aanwezige experts. Zij zijn beschikbaar voor een-op-een-gesprekken van 10 minuten waarin u snel en effectief uw eigen casus kunt besprek

Inschrijven voor de masterclass

 

De Supply Chain Arena© is een gezamenlijk initiatief van:

Logo BLMC Supply Chain OptimizationLogo_Solventure_S&OP-analytics_web ICT & Logistiek beurs logo