Supply Chain Data-analyse Specialist: Niek Bloemendaal

Al zijn hele loopbaan gebruikt Niek Bloemendaal data-analyse als basis voor het ontwerpen en implementeren van Supply Chain optimalisaties. Dat data-analyse thuishoort in de Supply Chain Transformatie Methode van BLMC is wat Niek betreft meer dan logisch. Data-analyse ondersteunt gerichte en onderbouwde afwegingen en beslissingen. Data worden steeds belangrijker, leveren bedrijven inzicht op, helpen om veranderingen in de supply chain te spotten en hier effectief en efficiënt op te reageren. Reden om goed na te denken over de manier waarop en structuur waarin je data-analyse binnen je bedrijf laat plaatsvinden.

‘Data-analyse is binnen supply chain management essentieel op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. In onze steeds veranderde wereld neemt de behoefte aan data toe. Het efficiënt genereren van data en het gebruik maken van effectieve en geavanceerde analyse methoden is een steeds terugkerend proces en wordt steeds belangrijker. De juiste analyse op het juiste moment zorgen voor gefundeerde beslissingen.’ vertelt Niek.

Niek won in januari de Supply Chain Interim Challenge 2017, een wedstrijd waarbij interim managers moeten aantonen dat zij goed zijn in hun vak; dat zij niet alleen over de benodigde kennis en ervaring beschikken, maar ook de competentie hebben om mensen mee te nemen in een grote verandering.

Ervaring

Niek Bloemendaal heeft managementervaring opgedaan bij onder andere Veraction/Iron Data Transportation als Vice President EMEA (2009-2015), bij DHL als programmamanager LEGO Tsjechië (2007-2009) ook bij DHL als Hoofd Information Systems Technology Sector (2006) en bij Exel als Customer Solutions Manager EMEA (2004-2005).

Sinds 2015 is Niek als supply chain en fulfilment consultant actief. Geavanceerde Supply Chain Analytics gericht op het bereiken van operational excellence in de Supply Chain , is zijn specialiteit. De kracht van Niek zit hem in het vertalen van supply chain strategie in een effectieve en efficiënte operatie met behulp van supply chain data-analyses. Niek heeft ervaring met Lean Six Sigma, fulfilment/supply network design, supply chain applicaties (WMS, TMS, ERP, CMS) en platforms voor samenwerking (VMI, e-commerce).

Contact

Niek Bloemendaal
Mobiel: 0651152588
LinkedIn >