Longread: Supply chain verbeteren? Kijk naar de cijfers!

Succesvolle bedrijven zoals Apple, McDonald’s en Cisco hebben niet alleen goede producten en marketing; ze hebben ook uitstekende supply chains. Steeds meer onderzoek toont aan hoe groot het effect van de supply chain is op financiële prestaties. Hoe bepaal je waar in jouw supply chain verbeteringen mogelijk zijn? En wat die kunnen opleveren? Een nauwkeurige blik op de cijfers is een uitstekend begin. Financiële supply chain prestatie-indicatoren zijn objectieve richtingaanwijzers naar verbeterpotentieel en oplossingen. In deze longread lees je over twee manieren waarop zulke cijfers je kunnen helpen om te investeren in de zaken die het meeste opleveren.

Door jezelf te benchmarken met vergelijkbare bedrijven in jouw branche, op kengetallen zoals omzet, marges, bedrijfsresultaat en omzetsnelheid van de voorraad, krijg je een globaal idee van de mogelijkheden; wat zij kunnen, kun jij ook.

Door verder in te zoomen op de belangrijkste prestatie-indicatoren van jouw bedrijf, kun je verbanden leggen en kom je erachter hoe je je cijfers met behulp van supply chain management kunt verbeteren.

Lees in de longread hoe je dat aanpakt