Supply Chain Strategie Specialist: Tijmen Muijs

Binnen het team Supply Chain Specialisten is Tijmen Muijs specialist op het gebied van het ontwikkelen van een doeltreffende supply chain strategie. Niet alleen het formuleren van een strategie is volgens Tijmen van belang, maar met name de praktische toepasbaarheid moet volgens hem voorop staan. De strategie is een stip op de horizon. De kunst is om de strategie te vertalen naar het tactisch en operationeel niveau.

Tijmen omschrijft de meerwaarde van supply chain strategie: ‘Supply chain strategie geeft je inzicht in wat je wel , maar vooral ook wat je niet kan en gaat doen. Vanuit daar is het de kunst om balans te vinden tussen de bekende elementen cash, cost en service.’ Als Tijmen wordt gevraagd in één zin te omschrijven wat Supply chain strategie is, zegt hij: ‘Inzicht krijgen in de waardeketen(s) binnen een bedrijf en de samenhang en samenwerking tussen alle relevante schakels, zowel intern als extern optimaal in balans brengen”

Tijmen won vorig jaar januari de Supply Chain Interim Challenge 2016, een wedstrijd waarbij interim managers moeten aantonen dat zij goed zijn in hun vak; dat zij niet alleen over de benodigde kennis en ervaring beschikken, maar ook de competentie hebben om mensen mee te nemen in een grote verandering.

Ervaring

Tijmen Muijs heeft managementervaring opgedaan bij onder andere TDG BV en TDG Germany GmbH als Managing Director (2006-2011), bij Philips en Jabil Circuit als Business Unit Director (2002-2006), bij Exel als Vice President (1999-2002) en bij VTech Electronics als Managing Director (1992-1999).

Sinds 2011 heeft Tijmen diverse senior interim- en projectmanagement posities bekleed op het gebied van supply chain management, logistiek management, business development en sales. Hij was onder andere werkzaam in de branches consumentenproducten, energie, agricultuur, media, contract manufacturing en logistieke dienstverkening bij bedrijven als Heijmans/Brinck, Pop Vriend Seeds, HIM Retail, Nagel Group, WM Group, en Schneider Electric.

Artikelen

Contact

Tijmen Muijs
Mobiel: 06-51956562
LinkedIn >