Werving & Selectie Operations

Heeft u een operations- of productie manager of operations directeur nodig en op zoek naar een gespecialiseerd bureau met het juiste netwerk? Kies voor een werving en selectiebureau dat uw business en vakgebied écht begrijpt en dat de vacature voor een operations professional succesvol voor u zal invullen! Wij zijn in hoge mate gespecialiseerd in werving en selectie binnen het vakgebied operations.

Als nichespeler hebben we de afgelopen bijna 20 jaar veel aandacht besteed aan het opbouwen van een solide netwerk. De operations en productie professional waar u naar op zoek bent zit in ons netwerk. Voor onze klanten nemen we het werving en selectieproces volledig uit handen. Zo kunt u zich weer richten op zaken die plaats hebben moesten maken voor het recruitmentproces.

Onze werving en selectie is erop gericht dat u in 8 weken de operations- of productie manager of directeur heeft die aansluit bij uw vacature en bedrijfscultuur.

Visie & werkwijze

Binnen operations en productie is alles gericht op het creëren van waarde aan het product en dus het bedrijf. Het gaat om het produceren van producten tegen voor de organisatie acceptabele kosten die de organisatie langdurig concurrentievoordeel biedt. Onder operations en productie vallen ook de organisatie van mensen, materieel en de bijbehorende informatiestromen.

Voor producerende bedrijven is operations een cruciaal vakgebied. Bij deze bedrijven kan een goede operations professional het verschil tussen ‘winst en verlies’ betekenen. Het werven en selecteren binnen operations en productie is daarom een specialisme op zich. Wij kennen de vraagstukken waar u mee zit en begrijpen voor welke uitdagingen u staat.

Operations en productie vragen om daadkrachtige, pragmatische professionals met leiderschapskwaliteiten. BLMC levert u de manager en directeur die ervoor zorgt dat uw operatie en productie snel en soepel verloopt.

Bij iedere professional die wij werven, letten we er bovendien op dat deze voldoet aan de eisen die u stelt op het gebied van competenties, vakkennis, persoonlijkheid en leiderschapscapaciteiten.

Solide operations netwerk

We gaan richting ons 20ste jaar als specialist in operations recruitment. Als nichespeler weten we hoe belangrijk een netwerk voor ons is. Daarom hebben we in al die jaren veel focus gelegd op het opbouwen en onderhouden van een goed netwerk. Dankzij ons nichenetwerk weten we de perfecte operations professional voor uw vacature te vinden.

We organiseren jaarlijks meerdere evenementen om ons operations netwerk te onderhouden en uit te bouwen:

 • Supply Chain Professional van het jaar: Supply Chain Magazine en BLMC organiseren sinds 2007 de verkiezing waarin de beste supply chain directeur of manager van het jaar wordt gekozen. Naast de organisatie, voeren we uitgebreide assessments uit en nemen we deel aan de jury.
 • Nationale Supply Chain Monitor (NSCM): supply chain management is ons vakgebied en daar geven we om. Om het vak naar een hoger niveau te tillen ontwikkelen we kennis en onderzoeken we wat de stand van zaken is met betrekking tot de adoptie van supply chain management in Nederland.
 • Supply Chain Excellence Leadership Platform (SCELP): samen met Nyenrode Business Universiteit constateerden we in 2012 dat de ontwikkelingen in het supply chain vakgebied niet snel gaan. We besloten om een platform op te richten en samen met supply chain directeuren van multinationals kennis te delen om van elkaar te leren en het vakgebied verder te helpen ontwikkelen.
 • Inspiratiesessies: Met regelmaat organiseren we inspiratiesessies over verschillende interessante thema’s. Hierbij moet u denk aan onderwerpen als leiderschap, veranderkunde en supply chain management. Tevens verzorgen wij lezingen en workshops over deze en vele andere onderwerpen tijdens congressen, seminars en zijn wij aanwezig op beurzen zoals de Logistica / ICT & Logistiek.
 • Samenwerking met vooraanstaande vakmedia: zoals u heeft kunnen lezen organiseren we verschillende evenementen in samenwerking met de twee belangrijkste vakbladen in ons vakgebied. Daarnaast schrijven we expertartikelen, opinieartikelen, columns en blogs voor deze media.

Operations professionals weten BLMC te vinden

Maandelijks krijgen we gemiddeld 550 nieuwe operations professionals die zich bij ons inschrijven. Gekeken naar de afgelopen 3 jaar bestaat onze database op dit moment uit ruim 20.000 potentiële kandidaten waaronder een groot deel operations- en productie managers.

Tevreden klanten en kandidaten

Een kers op de taart is het gros van de geplaatste en ook niet-geplaatste kandidaten die we zien terugkomen als opdrachtgever voor werving en selectie of voor een van onze andere diensten. Dit komt omdat de kandidaten tevreden zijn over onze manier van werken en professionaliteit. Dit zit hem niet alleen in het werving en selectie traject, maar ook in het na-traject. Hierin evalueren we zowel met de klant als kandidaat hoe de samenwerking verlopen is en of de opdracht écht geslaagd is.

Hoe selecteren we de beste operations professional?

Typerend voor onze manier van werken is dat onze werkwijze gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Voor recruitment betekent dit dat we valide selectietechnieken gebruiken die de hoogst voorspellende waarde hebben. Wetenschappelijke literatuur toont namelijk aan dat niet alleen een cv en de juiste competenties belangrijk zijn, maar dat een visie en persoonlijkheid die matcht met uw organisatie net zo van belang zijn. Een van de dingen die we bijvoorbeeld doen is een organisatieanalyse maken. Een medewerker presteert namelijk significant beter bij een juiste aansluiting op de bedrijfscultuur.

Verschillende testen in het recruitment traject

Naast gestructureerde interviews en een match met de cultuur is het ook van belang om verschillende testen uit te voeren. We toetsen de persoonlijkheid van een kandidaat en kijken naar de vakinhoudelijke kennis.

Uitgebreid assessment voor operations management (optioneel)

Operations management is veelomvattend en complex. Dat stelt bijzondere eisen aan een professional. Naast standaard testen heeft BLMC ook een assessment ontwikkeld die speciaal is ingericht op het vakgebied. Dit is een optioneel onderdeel in het recruitmenttraject.

Het speciale operations assessment bestaat onder andere uit:

 • Een gesprek met de psycholoog
 • Capaciteit-, persoonlijkheid-, waarden- en kritisch redeneervermogen toetsen.
 • Simulatie-oefeningen gericht op leidinggeven
 • Managementonderzoek

Senior recruiters

Onze werving en selectie specialisten hebben minimaal 10 jaar ervaring in het vakgebied. Onze klanten en kandidaten krijgen te maken met ervaren recruiters die volwaardige gesprekspartners zijn.

De werving en selectiekwaliteiten hebben onze senior recruiters al bij verschillende multinationals bewezen, onder ander bij:

 • IKEA
 • Action
 • Oetker
 • Gamma
 • We Fashion
 • Bavaria

Download de brochure professioneel selecteren binnen supply chain management

Een beetje mensenkennis moet voldoende zijn om professionals op het gebied van supply chain management, te selecteren, toch? Arbeids- en organisatiepsychologen hebben de afgelopen decennia een groot aantal valkuilen blootgelegd die een objectieve werving en selectieprocedure belemmeren. Wij geven u alvast vijf essentiële tips.

Download brochure »