Werving & Selectie Logistiek

Bedrijven die een logistieke vacature hebben openstaan voor bijvoorbeeld de functie van logistiek manager gaan vaak zelf op zoek naar de beste professional. Veel tijd en energie stopt HR in het werven en selecteren van kandidaten, echter helaas niet altijd met resultaat.

Krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat het steeds lastiger is om de juiste logistiek manager te vinden. Het niet kunnen vervullen van de vacature gaat ten koste van andere belangrijke werkzaamheden als het opleiden van personeel of de duurzame inzetbaarheid.

Laat BLMC u helpen bij het werven en selecteren van uw logistieke professionals. Inmiddels zijn we al bijna 20 jaar als nichespeler expert in logistiek management, gespecialiseerd in recruitment.

We hebben veel energie gestoken in het opbouwen van een solide netwerk. De logistieke professional waar u naar op zoek bent, zit in ons netwerk. We nemen voor u het werving en selectieproces volledig uit handen. U kunt zich weer richten op andere belangrijke zaken en wij hebben in 8 weken de logistieke professional gevonden die aansluit bij uw vacature en bedrijfscultuur.

Groot logistiek netwerk

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zijn goede logistiek managers schaars. En dan hebben wij het specifiek over logistiek managers die beschikken over de relevante kennis en ervaring, het juiste persoonlijkheidsprofiel hebben, over natuurlijk leiderschap beschikken én die binnen uw organisatiecultuur passen.

Deze categorie professionals heeft namelijk een goede baan en is vaak niet actief op zoek naar een andere functie. Daarom heeft BLMC de afgelopen jaren via evenementen, publicaties in vakbladen en persoonlijk contact op beurzen een relevant netwerk opgebouwd. Dit netwerk zetten wij in zodra u gebruik wilt maken van onze dienstverlening op het gebied van werving en selectie binnen de logistiek.

Geen cv’s schuiven maar echt selecteren

Een cv geeft inzicht in de kennis en ervaring van logistiek managers. De persoonlijkheid van de professional en de fit met de cultuur van uw organisatie kan echter alleen onderzocht worden in een gedegen interview, afgenomen door professionals op het gebied van recruitment en psychologie.

Een dergelijk interview voeren wij uiteraard uit op basis van het met u afgestemde functieprofiel. In gestructureerde interviews toetsen onze recruiters de geschiktheid van de kandidaat voor de functie. Hierbij kijken zij naar kennis, ervaring, aanpak, persoonlijkheid en fit met uw bedrijfscultuur. Geen cv’s schuiven maar echt selecteren. 

Om in contact te blijven met ons logistiek netwerk organiseren we verschillende evenementen:

  • Supply Chain Professional van het jaar: samen met Supply Chain Magazine organiseren we vanaf 2007 de verkiezing waarin de beste supply chain directeur of manager van het jaar wordt gekozen. Naast het organiseren van de dag, voeren we uitgebreide assessments uit en neemt onze algemeen directeur Michel van Buren deel aan de jury.
  • Nationale Supply Chain Monitor (NSCM): als nichespeler geven we om ons vakgebied. Daarom tillen we het graag naar een hoger niveau. Dit doen we door kennis te ontwikkelen en te onderzoeken wat de stand van zaken is met betrekking tot de adoptie van supply chain management in Nederland.
  • Inspiratiesessies: met regelmaat organiseren we inspiratiesessies over thema’s als leiderschap, veranderkunde en supply chain management. Tevens verzorgen wij lezingen en workshops over deze en vele andere onderwerpen tijdens congressen, seminars en zijn wij aanwezig op beurzen zoals de Logistica / ICT & Logistiek.
  • Samenwerking met vooraanstaande vakmedia: zoals u heeft kunnen lezen organiseren we verschillende evenementen in samenwerking met de twee belangrijkste vakbladen in ons vakgebied. Daarnaast schrijven we geregeld expertartikelen, opinieartikelen, columns en blogs voor deze media.

Speciaal assessment voor de logistiek ontwikkeld (optioneel)

Naast bovengenoemde selectietechnieken hebben we ook een speciaal assessment ontwikkeld die specifiek gericht is op de logistiek. Dit onderdeel is optioneel in het recruitmenttraject.

Het assessment bestaat onder andere uit:

  • Een gesprek met de psycholoog
  • Capaciteit-, persoonlijkheid-, waarden- en kritisch redeneervermogen toetsen.
  • Simulatie-oefeningen gericht op leidinggeven
  • Managementonderzoek

De 5 meest gemaakte fouten bij werving en selectie in logistiek

Veel mensen gaan ervan uit dat mensenkennis voldoende is om een logistieke professional te selecteren. Arbeids- en organisatiepsychologen hebben de afgelopen decennia een groot aantal valkuilen blootgelegd die een objectieve werving en selectieprocedure belemmeren. We hebben de 5 meest voorkomende fouten op een rij gezet.

Download brochure »