BLMC
Werving & Selectie

Contact

BLMC Hoevelaken

Hogebrinkerweg 19
3871 KM Hoevelaken


0522 - 24 22 24 
info@blmc.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsberichten
op5-7-2017 14:00
573 bekeken | 0 reacties
Nieuws overzicht

Operations: van inkoop en productie tot logistiek en distributie

BLMC is gespecialiseerd in interim management & werving & selectie op het gebied van operations. Maar wat is operations nu precies?

Operations is het vakgebied dat gericht is op alle waardetoevoegende activiteiten van het bedrijf, inclusief de organisatie van mensen, materieel en de bijbehorende informatiestromen. Een manager operations geeft leiding aan de operatie die gericht is op een zo effectief en efficiënt mogelijke realisatie van de beloofde klantwaarde en omvat activiteiten op het gebied van inkoop, goederenontvangst, productie, assemblage logistiek, distributie en soms ook supply chain management.

Een manager operations is verantwoordelijk voor de opvolging van klantorders, de beschikbaarheid van de daarvoor benodigde materialen en de organisatie en aansturing van de productie- en logistieke processen om de beloofde producten binnen de afgesproken levertijd en prijs te vervaardigen en af te leveren. Een belangrijk onderdeel van hun taak is het vergroten van de klantwaarde door verbetering van de coördinatie en de interne samenwerking.

Dagelijkse operatie

Kortom: de manager operations zorgt ervoor dat een bedrijf blijft draaien door zich bezig te houden met de dagelijkse gang van zaken. Hoe de functie exact wordt ingevuld, verschilt van organisatie tot organisatie. Binnen het vakgebied zijn veel andere functies te onderscheiden zoals manager inkoop, manager productie, logistiek manager, plant manager, lean manager, materials manager en manager bedrijfsbureau.

Met wat voor processen een professional in operations zich dan ook bezighoudt: steeds geldt dat hij goed overzicht moet hebben op zowel de korte als lange termijn, op de taakverdeling onder het uitvoerende personeel en de uitvoering van de werkzaamheden. Het aansturen, motiveren en beoordelen van medewerkers en/of leidinggevenden is een belangrijk aspect van het werk van de manager operations. Hij bevindt zich dan ook vaak op de werkvloer en draagt zorg voor werkomstandigheden waarin het personeel productief, veilig en gezond kan opereren.

Daarnaast moet een manager operations goed kunnen communiceren met andere belanghebbenden binnen en buiten de organisatie, van de algemeen, financieel en commercieel directeur binnen het bedrijf tot de klanten, toeleveranciers en dienstverleners in de supply chain.

Meer weten?

Naast operations is BLMC gespecialiseerd in de vakgebieden Supply Chain Management en Logistiek. Neem voor meer informatie over operations management contact op met Michel van Buren:

Michel van Buren
mvanburen@blmc.nl / 06 18 81 30 50

Onze klanten

BLMC gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close