Dinsdag mochten we samen met de opleiding Logistiek & Economie, van Hogeschool Windesheim, haar 15-jarig bestaan vieren met het congres ‘Succesvol supply chain management implementeren’. Aan de reacties te horen een zeer geslaagde dag!

Doel behaald
Het doel van het supply chain congres was om bezoekers kennis van modellen en strategieën en kennis uit de praktijk bij te brengen. Uit dat oogpunt was de dag opgedeeld in een theoretisch deel en een praktisch deel.

Tijdens het eerste dagdeel vertelden onder andere Prof. Dr. Jack van der Veen en Prof. Dr. Bram Desmet over wat supply chain management is en wat het kan betekenen. Van der Veen wees de aanwezigen vooral op het feit dat de nieuwe wereld agile is. “Het moet niet meer gaan om efficiëntie, maar om ketensamenwerking.” stelde hij. Desmet liet zien dat je met een optimale balans in de supply chain driehoek de beste service kan leveren, tegen acceptabele kosten en waarbij voldoende cash wordt verdiend.

Tijdens het tweede dagdeel werden er zes breakout sessies verzorgd door de Supply Chain Specialisten van BLMC. Zij deelden hun kennis en praktijkervaring over een specifiek onderdeel van de supply chain. In iedere sessie werden de bezoekers aan het werk gezet, door middel van een self-assessment, een checklist of een case.